wo 31 oktober 2018

Circustheater van de bovenste plank! Compagnie Sacékripa uit Frankrijk. Geschikt vanaf 8 jaar.

Groeten uit ...

Zomer 2013. Vakantie. Troosteloos stonden ze er weer. Schouder aan schouder, afgeprijsd, flets van een overdosis direct zonlicht ...  duizenden postkaarten.

Waar in een niet zo lang vervlogen verleden het thuisfront over ‘regen met bakken’, ‘ de ontbrekende kookkunsten van de chef van Rennie de la Imodium‘ en ’17 uur file’ werd ingelicht door middel van een ansichtje … wordt anno 2013 dit kleinood veelal opzij geschoven ten voordele van facebook, twitter, SMS, MMS …

Het ritueel van ‘kiezen’, ‘schrijven’, ‘kleven’ en ‘posten’ heeft het moeten afleggen tegen de duimbeweging (of, in het geval van de GSM- of smartphone Dactylo, de beweging van meerdere vingers) … Doch nostalgici  en personen met een ‘colle-van-‘n-timbre’-fetisj wees niet bevreesd! Cultuurcentrum de Breughel snelt ter hulp en probeert voor een postkaart-revival te zorgen.

In 2013-2014 tracht cultuurcentrum De Breughel zoveel mogelijk postkaarten te ontvangen … Kwantiteit is in deze belangrijk want ze zullen uiteindelijk deel uitmaken van een groot kunstproject. Eén van onze doelstellingen is om vanuit elke Belgische gemeente een kaartje te ontvangen! (kaarten van verdere exotische locaties zoals Zeeland, Kopenhagen of Abu Dhabi zijn uiteraard ook meer dan welkom) Het maakt ons niet uit of het een gratis kaartje, een verjaardagskaart, een landschap of een kerstkaart is! Zolang het maar geen digitaal exemplaar is!

Laat u niet kennen! Uw investering is maximaal € 1,00 en 5 minuten tijd!

Cultuurcentrum De Breughel
Kloosterstraat 13
3960 Bree

Alle kaarten worden (inclusief tekst) gepost op onze website.