Chris Pureka in Parketzaal De Wolken

do 21 september 2017

Archief

Hier vindt u een archief van nieuwsberichten en mededelingen op de homepage. Wenst u steeds op de hoogte te blijven van het heet-van-de-naald-Breughel-nieuws? Abonneer u dan op onze RSS-feed.   Voor de echte Breughelliefhebber: vergeet ook niet onze twitter- en facebookarchieven te raadplegen!

Wat ... oh ... wat ... zullen we eens kiezen uit het Breughelaanbod? Ziet u het bos door de bomen niet meer? Dan biedt de Breughel-Keuzewijzer ongetwijfeld soelaas. Download hem hier.

Uiteraard, en dit hebben we nog liever, adviseren we u ook met alle plezier tijdends onze openingsuren in het Ontmoetingscentrum (Kloosterstraat 13, 3960 Bree) of telefonisch op 089 84 85 65, per mail op cultuur@bree.be .... of u kan opteren voor een huisbezoek of een one-on-one-date met een programmator (neem even contact op met ons voor de voorwaarden).

Postdatum bericht: 22|05|2014

Wed, 09 Aug 2017 09:23:37 GMT | cultuur@bree.be ()

Problemen met de mailserver!

Beste bezoeker,

We ondervinden problemen met onze mailserver, en dit vanaf vrijdag 4 augustus 2017. Mails die op vrijdag de 4de of later naar ons zijn verzonden, hebben we helaas (nog) niet ontvangen. We hopen momenteel dat deze mails na het herstel alsnog zullen binnenkomen, maar kunnen daar op dit moment geen uitsluitsel over geven. Zodra alles terug in orde is, ziet u hier een bericht of deze 'zwevende' mails goed ontvangen zijn. Indien u ons dringend nodig heeft, bel ons gerust op 089 84 85 65. 

Onze excuses voor het ongemak. 

Het Breughelteam

Tue, 07 Feb 2017 10:04:32 GMT | cultuur@bree.be ()

Beste Breughelbezoeker,

Hoewel de 'verhuis' nog niet voor morgenvroeg is, kijken we al reikhalzend uit naar de nieuwe theaterzaal die in het vooruitschiet ligt. De theaterzaal wordt deels geïntegreerd in de oude technische school TISM aan de Malta. Het historische gebouw zal opgewaardeerd worden en o.a. dienst doen als ruime foyer. Aanpalend komt er een moderne theaterzaal, toegespitst op de hedendaagse podiumkunsten, voorzien van betere technische faciliteiten, 350 comfortabele zitplaatsen en een groter podium. Hierdoor kunnen wij u in de toekomst nóg betere en grotere voorstellingen aanbieden. Ook zal de gezelligheid en het napraten bij een drankje in betere omstandigheden plaatsvinden. We zijn verheugd om zowel u als onze artiesten meer comfort en gebruiksgemak aan te kunnen bieden binnenkort.

Enthousiast als we zijn, delen we graag al enkele impressies van hoe het er uit zal zien! 

Het Breughelteam.

Mon, 02 Jan 2017 15:19:45 GMT | cultuur@bree.be ()

Fri, 16 Dec 2016 10:44:30 GMT | cultuur@bree.be ()

Tue, 08 Nov 2016 15:05:06 GMT | cultuur@bree.be ()

Tue, 08 Nov 2016 14:25:26 GMT | cultuur@bree.be ()

Thu, 29 Sep 2016 16:10:40 GMT | cultuur@bree.be ()

Ornithologie is een hobby die altijd hoog aangeschreven heeft gestaan bij sollicitatiegesprekken van Breughelteam-leden. En dat beklagen we ons niet, want ook dit seizoen plukt u, ons publiek, hier de vruchten van. Een ervaren Breughel-ornitholoog wist een bijzondere vreemde vogel te strikken voor vrijdag 21 oktober.
JEROEN KANT. Een naam die mogelijk een belletje doet rinkelen daar hij dit jaar winnaar werd van de Nekka-wedstrijd. Een eigenzinnige liedjesschrijver uit Nederland. Verwacht van hem geen lieve liedjes of zeemzoete lovesongs. Zijn terrein is dat van de authenticiteit en de cynische weemoed. Hij zingt over spijt, de monotonie van het bestaan, gemiste kansen en de gulzigheid van de

moderne mens naar steeds meer. Zijn muziek is filmisch en doet Amerikaans aan zonder er een kopie van te zijn.
De 'Avis Kantis' treedt op in De Wolken - hoe kon het ook anders - voor een select groepje muziekspotters. Hij komt voornamelijk 's avonds buiten en op het hoogtepunt van de herfst zingt hij op z'n best, zich bewegend tussen traditionele blues, country en bluegrass. Er zijn nog enkele tickets voor nieuwsgierige oor-nitologen! Wij weten nu al waar u in 2016 géén spijt van zal hebben.

Thu, 29 Sep 2016 16:10:55 GMT | cultuur@bree.be ()

Na zijn succesvolle passage op de presentatiedag in 2015 keert publiekslieveling 'Elastic' - het burleske typetje met Italiaans accent - terug naar de Breughelzaal. Op zaterdag 22 oktober (19.00 uur) presenteert hij zijn nieuwste creatie 'Momento!', een voorstelling voor jong, iets minder jong en ver van jong, die afgelopen zomer uitgebreid speelde op het Festival van Avignon.

In deze visuele show wordt de charmante mime-clown onderworpen aan een reeks testen. Banale situaties ontaarden al vlug in een absurd en komisch avontuur en vormen de ideale speeltuin voor zijn vaardigheden en fantasie.

Elastic, artiestennaam van Luikenaar Stéphane Delvaux, is een grootmeester in visuele humor en clownerie.  Wie hem eerder aan het werk zag ('Artisto' in 2014) weet dat deze multidisciplinaire artiest garant staat voor een grappige en ontroerende show voor jong en oud. Zijn ontwapenende lichaamstaal, de energie en het enthousiasme waarmee hij (het publiek be-) speelt, laten niemand onberoerd!

Mon, 04 Jan 2016 10:55:11 GMT | cultuur@bree.be ()

Beste Breughelvrienden,

Het Breughelteam en Breughelman wensen u veel goesting, genoegen, geluk en goedhartigheid toe in 2016! Wij hopen hier af en toe met ons theater-, muziek en humoraanbod aan bij te mogen dragen.

Wij heffen graag met u het glas op een fantastisch jaar, met onvergetelijke voorstellingen in onze zalen, veel schoon volk op en naast de scène en leuke babbels aan de toog!

Tue, 15 Dec 2015 09:34:26 GMT | cultuur@bree.be ()

Onze welgemeende excuses...

Onze welgemeende excuses. Tussen de talrijke Breughelvoorstellingen door blijft er voor u amper tijd over om eindejaarscadeautjes te kopen voor uw dierbaren, en dat brengt een hoop stress met zich mee! Dit knaagt aan ons geweten. Ons schuldgevoel stijgt dan ook recht evenredig met uw kadootjes-stress. Vandaar: 'sorry'!

Als 'wiedergutmachung' bieden we u een totaaloplossing waarmee alle problemen (uw tijdsgebrek, uw kadootjes-stress en ons schuldgevoel) van de baan zijn: de Breughel-cadeaubon. Hij is populair, hij wordt op maat gemaakt, hij wordt steevast van een strikje voorzien, hij is flexibel, inwisselbaar en valt bij iedereen in de smaak. Haal hem vandaag nog en verlos uzelf van voornoemde problematieken. Meer info via deze link.

Het Breughelteam wenst u Prettige Feestdagen, een deugddoende vakantie (indien van toepassing) en graag zien we u terug op één of meerdere van onze mooie voorstellingen in 2016!

Het cultuurcentrum is gesloten van maandag 21 december tot het einde van de kerstvakantie. We gaan terug open op maandag 4 januari 2016. In tussentijd kan u ticketreservaties en al uw boodschappen van cultureel nut mailen naar cultuur@bree.be.