vr 19 januari 2018

Lucy & the Birds

Archief

Hier vindt u een archief van nieuwsberichten en mededelingen op de homepage. Wenst u steeds op de hoogte te blijven van het heet-van-de-naald-Breughel-nieuws? Abonneer u dan op onze RSS-feed.   Voor de echte Breughelliefhebber: vergeet ook niet onze twitter- en facebookarchieven te raadplegen!

Wat ... oh ... wat ... zullen we eens kiezen uit het Breughelaanbod? Ziet u het bos door de bomen niet meer? Dan biedt de Breughel-Keuzewijzer ongetwijfeld soelaas. Download hem hier.

Uiteraard, en dit hebben we nog liever, adviseren we u ook met alle plezier tijdends onze openingsuren in het Ontmoetingscentrum (Kloosterstraat 13, 3960 Bree) of telefonisch op 089 84 85 65, per mail op cultuur@bree.be .... of u kan opteren voor een huisbezoek of een one-on-one-date met een programmator (neem even contact op met ons voor de voorwaarden).

Postdatum bericht: 22|05|2014

Wed, 03 Jan 2018 14:38:29 GMT | cultuur@bree.be ()

Animolly vervangt Ann Helena Kenis op 9 maart 2018.

Wegens onvoorziene omstandigheden ziet Ann Helena Kenis zich, tot haar grote spijt, gedwongen om al haar voorstellingen voor dit voorjaar uit te stellen. Ze is namelijk onverwacht zwanger geraakt, van een tumor. Een team specialisten heeft de kleine onverlaat ongezond en wel ter wereld geholpen. Om als vanouds terug te kunnen rondhuppelen, is haar een stevige rust- en herstelperiode aangesmeerd. Ze wenst zich dan ook uitdrukkelijk te excuseren aan alle mensen die al een ticket hebben gekocht. Maar, er is ook goed nieuws! Hoewel ze dit voorjaar niet zal optreden, zal Ann Helena er volgend seizoen weer helemaal staan. Het cultuurcentrum heeft Ann Helena Kenis opnieuw vastgelegd op vrijdag 9 november 2018 om 14.00 u in PTG De Barrier. 

Op 9 maart vervangt de Lommelse Animolly de herstellende Ann Helena. Hij brengt een hilarische voorstelling in de stijl van André Van Duin, boordevol humor en muziek. Een aanrader, zeker voor fans van Ann Helena Kenis! 

Aangekochte tickets voor Ann Helena Kenis blijven geldig voor de voorstelling van Animolly op 9 maart. Indien u echter geen interesse heeft in deze voorstelling, betalen wij uw ticket volledig terug. Gelieve uw ticket in dat geval terug binnen te brengen voor 31 januari 2018. 

Indien u graag naar Ann Helena Kenis komt op 9 november 2018 om 14.00 u, dient u een nieuw ticket te bestellen, en dit vanaf 17 mei 2018 (de start van de ticketverkoop van het nieuwe seizoen).

Onze excuses voor het eventuele ongemak. 

Het Breughelteam. 

Mon, 18 Dec 2017 15:30:21 GMT | cultuur@bree.be ()

Kerstsluiting

Het cultuurcentrum sluit haar deuren van 25 december tot en met 29 december 2017. Vanaf dinsdag 2 januari zijn wij terug geopend volgens de normale openingsuren.

Cadeautip

Zoekt u nog een fijn eindejaarscadeau voor vriend of partner, man of vrouw, jong of oud? Doe eens een avond cultuur cadeau en laat de gelukkige zelf een keuze maken uit het Breughelaanbod! Onze cadeaubonnen blijven één jaar geldig. Meer info vindt u hier.

Het Breughelteam wens u van harte warme en vreugdevolle eindejaarsfeesten toe en kijkt ernaar uit u terug te zien in het nieuwe jaar!

Tue, 05 Dec 2017 13:01:06 GMT | cultuur@bree.be ()

Bree onthult naam van nieuwe theaterzaal

Op zondag 19 november 2017 onthulde mevrouw Liesbeth Van der Auwera, burgemeester van Stad Bree, de naam van de in aanbouw zijnde theaterzaal. In aanwezigheid van heel wat politieke collega’s, cultuur- en projectmedewerkers, Breughelfans en andere belangstellenden werd de toekomstige theaterzaal ‘De Zeepziederij’ gedoopt. Een naam die nauw verbonden is met de geschiedenis van de locatie. Dit alles gebeurde in een pop-up kader met een receptie op de werf.

Met ‘De Zeepziederij’ wordt een nieuw hoofdstuk Breese cultuurgeschiedenis geschreven. Na jaren trouwe dienst zal in de nabije toekomst afscheid genomen worden van de nu nog operationele Breughelzaal. De Zeepziederij, in ontwikkeling op de voormalige site van TISM (Technisch Instituut Sint-Michiel), zal de taak van de Breughelzaal overnemen.

Het Breughelteam (weldra: team Zeepziederij) gaat er prat op om in no time hun toekomstige werkplaats om te toveren tot één van de gezelligste cultuurhuizen in de omgeving. ‘We laten De Zeepziederij uitgroeien tot een theaterzaal met aanzien tot ver buiten de regio. Met een knap uiterlijk, maar vooral met een nieuwsgierige, sociale, sympathieke en uitnodigende inborst.’, zo klinkt het.

De nieuwe infrastructuur is zowel op het vlak van technische mogelijkheden als qua grootte ideaal. Allesbehalve te klein, maar ook zeker geen ongezellige mastodont. Als grote troeven worden de compartimenteerbaarheid van het zitgedeelte, de grootte van het podiumoppervlak, maar ook de laad- en losmogelijkheden naar voren geschoven. Deze troeven bieden talloze nieuwe mogelijkheden en toepassingen voor de toekomst. En voor deze toekomst zijn er al heel wat nieuwe ideeën, maar op dit vlak laat het Breughelteam nog niet in haar kaarten kijken!

Kortom: De Zeepziederij, historisch gefundeerd (letterlijk en figuurlijk) en hedendaags geïnspireerd!

Thu, 09 Nov 2017 10:42:48 GMT | cultuur@bree.be ()

LOCATIEWISSELS

Beste Zolderdames- en theaterliefhebbers overal ter lande,

  • De voorstelling 'Dagen zonder data' van JESSA wordt op vraag van het gezelschap verplaatst van parketzaal De Wolken naar de Breughelzaal, dit om het stuk in optimale technische omstandigheden te kunnen laten plaatsvinden. Het publiek zit samen met Jessa op de scène. Voor u verandert er weinig, hooguit uw keuze van parkeerplaats op vrijdag 8 december 2017.

    Wist u deze voorstelling samen met die van DE KOE en HETGEVOLG/B12vzw garant staat voor 10 dagen toptheater begin december? Mis het niet!
     
  • PASCALE PLATEL maakt met haar voorstelling 'Tet talk' de omgekeerde beweging op vrijdag 24 november en verhuist van de Breughelzaal naar De Wolken, om het nóg gezelliger, nóg intiemer en nóg Plateller te maken.
Wed, 08 Nov 2017 14:25:10 GMT | cultuur@bree.be ()

Twee jaar na haar overweldigende performance "'t Zal wel zijn" maakt Nele Goossens nogmaals haar opwachting in parketzaaltje De Wolken! In twee jaar tijd kan er veel veranderen in een mensenleven, alsook in dat van Nele! Zo kocht de gevierde, zeer vinnige, nooit op haar mondje gevallen cabaretière in haar eentje een huis! ... en hierover schreef ze een hilarische one-woman-show!

‘Dag Janine en dag José’ is een luchtige vertelling over het alledaagse leven, maar met een onderliggende hunkering naar een integer bestaan. Een niéuw bestaan, als het mag van hierboven. Argeloos grappig, snel en gevarieerd, maar ook een tikkeltje literair. Herkenbaar voor ieder die zich, in deze jachtige wereld, een houvast bijeen droomt.

Bent u er ditmaal weer bij om Nele te plezieren met een staande ovatie?

Bekijk de teaser hier!

Thu, 19 Oct 2017 14:36:22 GMT | cultuur@bree.be ()

De Cultuurconsument, die ons sinds jaar en dag voorziet van prachtige foto's van onze voorstellingen, liet weten dat hij een sabbatjaar - of liever sabbatseizoen - inlast. Wij danken hem voor de mooie foto's die hij maakte in het verleden en hopen hem weldra terug te zien. We verwijzen even naar zijn website, waar zijn foto's uit het verleden te bewonderen zijn: www.decultuurconsument.be 

Wed, 18 Oct 2017 11:59:37 GMT | cultuur@bree.be ()

Ook aan uw kennis, vaardigheden en algehele gezondheid wil Cultuurcentrum De Breughel haar steentje bijdragen. Bijdragen doen we - naast het voorzien van veel podium-moois - ook in de vorm van een educatief verantwoord cursusaanbod in samenwerking met Vormingplus Limburg. Gooi uw talenten in de strijd, ga de uitdaging met uzelf of anderen aan en verrijk uw persoonlijke leven!

Deze vormingen staan de komende maanden op het programma:

De goede verstaander heeft het begrepen: gaat heen en school uzelf! Wil u zich inschrijven voor een cursus? Lees hier hoe dat kan.

Wed, 04 Oct 2017 15:01:51 GMT | cultuur@bree.be ()

Na de mannen met baarden…

Cultuurcentrum De Breughel waait een nieuwe wind door het culturele land en introduceert mannen met snaren. Acht heerschappen die de fret bespelen als een heet ijzer op een aambeeld, acht ambachtslieden die streven naar de ultieme beheersing van hun geliefkoosd instrument. Het resultaat? Dat is heel binnenkort te bewonderen in ons cultuurcentrum. Twee avontuurlijke kwartetten - één met mandoline, één met gitaar – tillen het begrip ‘boysband’ tot een ongezien en verrassend niveau!

Benieuwd? Beluister dan hier (MANdolinMAN) of hier (Four Aces) een voorproefje en bestel uw tickets!

Iets heel anders nu…

Aangezien eigen lof een kwalijk geurtje afscheidt, is het verdomd handig ons te kunnen beroepen op enkele nobele externen die op tijd en stond verslag uitbrengen over het reilen en zeilen binnen @cultuurcentrum De Breughel. Zo waren er in het verleden onze cultuurkijkers, maar ook @Marc Vos kruipt al eens in de pen voor @Rootstime, @Lambert Smits doet dit voor @Chords & Keys en @Francois Braeken pent zo nu en dan een Breughel-recensie voor @Bealestreet! En we vergeten zeker niet de zo-nu-en-dan verschijnende berichtgevingen van @Liliane Vanbrabant en @Bernadette Coninckx!

Onze twee seizoenstarters, namelijk ons pré-seizoen @Chris Pureka alsook onze eigenlijke seizoensstarter @Al and Mary werden van beschouwende tekst voorzien door Lambert Smits! Weten wat hij ervan vond? Surf dan naar de respectievelijke beschouwing op Keys and Chords!

Al&Mary by Keys and Chords

Chris Pureka by Keys and Chords

Fri, 01 Dec 2017 10:39:45 GMT | cultuur@bree.be ()

Aangezien gewaarschuwde mannen (en vrouwen evenzo) er twee waard zijn, verdubbelen we met dit bericht uw marktwaarde!

Om u een stukje berouw (u weet wel, hetgeen meestal na de zonde komt) te besparen, snorde het Breughelteam de voorstellingen op waarvan, naast onze 9 uitverkochte voorstellingen, nog minder dan 20 tickets beschikbaar zijn. Zeg maar: een haast-en-spoed-lijstje ...

 
woensdag 13/12/2017 Piv Huvluv - Zijn er nog vragen? UITVERKOCHT
zaterdag 16/12/2017 De Kolonie - BiZAR nog 7 tickets beschikbaar (01/12)
woensdag 10/01/2018 Wouter Deprez UITVERKOCHT
vrijdag 02/02/2018 Zsa Zsa Zsu nog 3 tickets beschikbaar (26/09)
donderdag 22/03/2018 Diana Jones (USA) UITVERKOCHT
donderdag 12/04/2018 Sheesam & Lotus & 'Son (CA) nog 14 tickets beschikbaar (26/09)

Ah ja, de traditie, alsook onze intuïtie, leert dat u ook voor de voorstelling "In mijn element" van Bart Herman (nog 34 tickets) best niet al te veel uitstelgedrag vertoont! Zeg later niet dat we u niet gewaarschuwd hebben!

Postdatum bericht: 26|09|2017

Mon, 16 Oct 2017 13:16:53 GMT | cultuur@bree.be ()

Terug van weggeweest! Onze 'Geallieerden en Bevrijden'-aankondigingsfilmpjes (oudere exemplaren terug te vinden op ons YouTube-kanaal en in ons archief) waarin aanwezige Geallieerden (of Bevrijden) een stukje van hun eigen kunnen ten beste geven en hierbij hun opvolger in de reeks aankondigen!

Chris Pureka bijt de spits af, kondigt opvolger Slaid Cleaves (uitverkocht) aan ... en speelt een fragment van 'Holy', het prachtige tweede nummer van haar laatste boreling 'Back in the ring' (een ware must-listen) ... 

Over must-listens gesproken, vergeet de volgende must-listen en must-sees niet!

woensdag 11/10/2017 Slaid Cleaves (USA) UITVERKOCHT
donderdag 19/10/2017 Kate MacLeod (USA) + VP: Dries nog 5 tickets beschikbaar (26/09)
donderdag 09/11/2017 Arlan Feiles (USA) nog 18 tickets beschikbaar (26/09)
donderdag 08/02/2018 Otis Gibbs (USA) UITVERKOCHT
donderdag 01/03/2018 Dayna Kurtz (USA) UITVERKOCHT
donderdag 22/03/2018 Diana Jones (USA) nog 7 tickets beschikbaar (26/09)
donderdag 12/04/2018 Sheesam & Lotus & 'Son (CA) nog 14 tickets beschikbaar (26/09)

Postdatum bericht: 26|09|2017