do 27 september 2018

Amanda Anne Platt & The Honeycutters USA

Cultuurschrijvers

’t Is moeilijk bescheiden te blijven als men zo goed is als wij (vrij naar Peter Blanker). Vandaar dat Cultuurcentrum De Breughel elk seizoen enkele criticasters bij het nekvel grijpt en de kans biedt om het Breughelaanbod onder de loep te nemen. Op uitnodiging van het Breughelteam wonen deze individuen,  laten we ze makkelijkheidshalve onze cultuurschrijvers noemen, een aantal voorstellingen bij.  Ze beleven, ontleden en  analyseren de Breughelervaring… om hierna in de pen (of achter het toetsenbord) te kruipen en hun ervaring met het grote publiek te delen (op deze locatie op de website, facebook, het belang van Bree, …).

De schrijfsels beperken zich niet noodzakelijkerwijs tot het puur artistieke. Parkeerperikelen, de schuimkraag op het bier, het zitcomfort van het rode pluche, maar ook de haarsnit van een programmator kan eveneens deel uitmaken van het verslag … Leesplezier gegarandeerd!

Cultuurgeschrijf uit het verleden vindt u hier terug … (nieuwe schrijfsels verschijnen hier bij het aanbreken van 2013-2014)

Voelt u zich geroepen om zelf een toekomstige cultuurschrijver te worden? Laat het ons weten en stuur ons een mailtje!  Wil u vrijblijvend een reactie achterlaten zonder een heel epistel neer te pennen dan kan dit via Luid Geroep!

Woensdag 26 maart mocht ik naar mijn laatste voorstelling als cultuurkijker. Het was de voorstelling waar ik het meest naar uitgekeken had, omdat ik een zeer grote fan ben van stand up comedy. Toch wist ik niet goed wat ik van de show ‘Absurd Verlicht’ mocht verwachten.

De zaal was zo goed als uitverkocht. Het enige wat op het podium stond was een witte chique zetel. Van het eerste moment dat hij op het podium kwam, merkte ik dat hij al veel ervaring heeft als cabaretier. Hij vertelde zijn verhalen en grappen op een straffe en aangrijpende manier zodat iedereen kon volgen en dat de grap zeker goed overkwam.

Wat ik aan hem bewonder is dat hij heel erg goed op de zaal kan inspelen. Hij weet wanneer hij te ver gaat en moet stoppen met de grap of nog een beetje door kan gaan. Hij is ook niet bang om het publiek eerlijk te vertellen wat hij denkt zoals met het gefluit in de zaal. Zijn humor is geweldig. Het is soms wel wat aan de grovere kant en er zit ook een tikje galgenhumor in. Ik vond zijn voorstelling GEWELDIG!!! Van het begin tot het einde had hij heel het publiek mee. En de tijd… die vloog echt voorbij.

Dus ben je een comedy-liefhebber? Wil je graag eens een avond goed lachen of gewoon een avondje uit gaan? Dan is deze voorstelling van Javier Guzman een zeer goed idee. Het is een fantastische show, je zal geweldig goed lachen en de tijd zal voorbij vliegen.

Laura Casters