do 27 september 2018

Amanda Anne Platt & The Honeycutters USA

Cultuurschrijvers

’t Is moeilijk bescheiden te blijven als men zo goed is als wij (vrij naar Peter Blanker). Vandaar dat Cultuurcentrum De Breughel elk seizoen enkele criticasters bij het nekvel grijpt en de kans biedt om het Breughelaanbod onder de loep te nemen. Op uitnodiging van het Breughelteam wonen deze individuen,  laten we ze makkelijkheidshalve onze cultuurschrijvers noemen, een aantal voorstellingen bij.  Ze beleven, ontleden en  analyseren de Breughelervaring… om hierna in de pen (of achter het toetsenbord) te kruipen en hun ervaring met het grote publiek te delen (op deze locatie op de website, facebook, het belang van Bree, …).

De schrijfsels beperken zich niet noodzakelijkerwijs tot het puur artistieke. Parkeerperikelen, de schuimkraag op het bier, het zitcomfort van het rode pluche, maar ook de haarsnit van een programmator kan eveneens deel uitmaken van het verslag … Leesplezier gegarandeerd!

Cultuurgeschrijf uit het verleden vindt u hier terug … (nieuwe schrijfsels verschijnen hier bij het aanbreken van 2013-2014)

Voelt u zich geroepen om zelf een toekomstige cultuurschrijver te worden? Laat het ons weten en stuur ons een mailtje!  Wil u vrijblijvend een reactie achterlaten zonder een heel epistel neer te pennen dan kan dit via Luid Geroep!

Bij de aankomst kreeg ik al meteen een warm gevoel en vriendelijk onthaal. Ook de zaal zelf oogde zeer gezellig en knus, er was zelfs de mogelijkheid om een drankje mee te nemen in de zaal. Ik ben zelf niet zo bezig met muziek in het algemeen, dus leek het mij een mooie kans om dat spectrum eens te verbreden. En dat was duidelijk succesvol, vanaf de eerste klank die ik hoorde kon ik al zorgeloos meegenieten van de zweverige melodieën en de vele stijlen die ze bespeelden. Doordat er slechts een beperkt publiek was toegelaten konden de artiesten zich op een heel persoonlijke manier richten op het publiek. Ik had nooit geweten dat er zoveel verschillende klanken konden voorkomen uit één instrument, want dit was toch wel echt verbluffend.

Het was een trio dat bestaat uit twee gitaristen en één contrabassist die… apart was, en dat in positieve zin. Ze konden zéér goed op elkaar inspelen, alhoewel ze soms even moesten discussiëren over het volgende stuk, wat de contrabassist blijkbaar heel grappig vond en ook zorgde voor een lossere sfeer in de zaal. De nummers waren creatief en diepgaand, ook werden er tussendoor stukken van andere bekende liedjes gespeeld om ons toch niet geheel in het onbekende te storten. Ze konden ook veel verschillende emoties uitdrukken met hun uitgebreid aanbod aan klanken en melodieën of hun plotse en rustige overgangen. Doordat deze groep puur instrumentaal optreedt laten ze ook veel over aan de verbeelding en fantasie van de mensen, waardoor er ook veel verschillende interpretaties van hun muziek ontstaan.

Kortom, een zeer gezellig optreden met een aangename sfeer en vooral véél goede muziek van een fantastisch trio!

Ruud Neyens