do 27 september 2018

Amanda Anne Platt & The Honeycutters USA

Cultuurschrijvers

’t Is moeilijk bescheiden te blijven als men zo goed is als wij (vrij naar Peter Blanker). Vandaar dat Cultuurcentrum De Breughel elk seizoen enkele criticasters bij het nekvel grijpt en de kans biedt om het Breughelaanbod onder de loep te nemen. Op uitnodiging van het Breughelteam wonen deze individuen,  laten we ze makkelijkheidshalve onze cultuurschrijvers noemen, een aantal voorstellingen bij.  Ze beleven, ontleden en  analyseren de Breughelervaring… om hierna in de pen (of achter het toetsenbord) te kruipen en hun ervaring met het grote publiek te delen (op deze locatie op de website, facebook, het belang van Bree, …).

De schrijfsels beperken zich niet noodzakelijkerwijs tot het puur artistieke. Parkeerperikelen, de schuimkraag op het bier, het zitcomfort van het rode pluche, maar ook de haarsnit van een programmator kan eveneens deel uitmaken van het verslag … Leesplezier gegarandeerd!

Cultuurgeschrijf uit het verleden vindt u hier terug … (nieuwe schrijfsels verschijnen hier bij het aanbreken van 2013-2014)

Voelt u zich geroepen om zelf een toekomstige cultuurschrijver te worden? Laat het ons weten en stuur ons een mailtje!  Wil u vrijblijvend een reactie achterlaten zonder een heel epistel neer te pennen dan kan dit via Luid Geroep!

Twee jaar geleden veroverde Renée in Vlaanderen de hitlijsten met haar single 'Dum dum dum'. Zaterdag kwam ze speciaal naar Bree om haar tweede album 'Marching' voor te stellen.

 

Ze gaven een verbluffend optreden. Er was een goede afwisseling tussen oudere en nieuwere nummers en hardere en zachtere nummers. Het was een gezellig intiem concert. De sfeer van de dromerige en meeslepende muziek paste perfect bij de zolder waar we zaten. Als er tussendoor gewisseld moest worden van instrumenten greep Renée meteen de kans om eens een mop of anekdote te vertellen. Ik zou Renée ook nog willen bedanken omdat ze ons de weg wees, toen we eventjes niet meer wisten waar we naartoe moesten. Hun muziek klinkt geweldig goed in het oor en laat je zachtjes wegdromen met je ogen open. Het optreden van Renée was gewoon tot in de puntjes verzorgd en alles klonk gewoon weg uitstekend.

 

Samengevat was het optreden magnifiek en genoot iedereen van hun dromerige en meeslepende muziek. Zo erg zelfs dat we direct na het optreden al een liedje van hun in ons hoofd hadden zitten dat daar nog eventjes is blijven hangen. 

 

Laura Casters