do 27 september 2018

Amanda Anne Platt & The Honeycutters USA

Cultuurschrijvers

’t Is moeilijk bescheiden te blijven als men zo goed is als wij (vrij naar Peter Blanker). Vandaar dat Cultuurcentrum De Breughel elk seizoen enkele criticasters bij het nekvel grijpt en de kans biedt om het Breughelaanbod onder de loep te nemen. Op uitnodiging van het Breughelteam wonen deze individuen,  laten we ze makkelijkheidshalve onze cultuurschrijvers noemen, een aantal voorstellingen bij.  Ze beleven, ontleden en  analyseren de Breughelervaring… om hierna in de pen (of achter het toetsenbord) te kruipen en hun ervaring met het grote publiek te delen (op deze locatie op de website, facebook, het belang van Bree, …).

De schrijfsels beperken zich niet noodzakelijkerwijs tot het puur artistieke. Parkeerperikelen, de schuimkraag op het bier, het zitcomfort van het rode pluche, maar ook de haarsnit van een programmator kan eveneens deel uitmaken van het verslag … Leesplezier gegarandeerd!

Cultuurgeschrijf uit het verleden vindt u hier terug … (nieuwe schrijfsels verschijnen hier bij het aanbreken van 2013-2014)

Voelt u zich geroepen om zelf een toekomstige cultuurschrijver te worden? Laat het ons weten en stuur ons een mailtje!  Wil u vrijblijvend een reactie achterlaten zonder een heel epistel neer te pennen dan kan dit via Luid Geroep!

“YOLO!”  -  Piv Huvluv

 

Met zijn ietwat gekke entree creëert hij een unieke sfeer die ons een beetje doet nadenken over de reden van ons bezoek. Maar die vraag werd al snel beantwoord op het moment dat de zaal in koor meezingt op de klassieke plaatjes die Piv voor ons heeft meegebracht. De verhalen over de vroeger doen ons allemaal verlangen naar onze jonge jaren. Voeg dit samen met zijn ervaringen uit de tegenwoordige tijd en je krijgt een schouwspel waar het al eens mag botsen tussen de jeugd en ouderen. Zijn enthousiasme en levenservaring zorgen ervoor dat het publiek er ook bij betrokken is en er is een algemeen warm en aangenaam gevoel onder het publiek. Muziek is duidelijk een van zijn hobby’s, een die hij ook graag deelt met het publiek en waar wij maar al te graag dromerig naar luisteren en aan meezingen. Als dichter en muzikant slaat hij zelf de bal ook niet helemaal mis. Hartelijk gelach was vaak aanwezig in de zaal maar dit betekende niet dat hij geen serieus verhaal naar voor kon brengen, integendeel. Meneer Huvluv is ook zeker geen onbekende, hij stond al reeds 10 keer op de planken van de Breese Breughelzaal en deed dit nu weer met volle overtuiging die een onvergetelijke ervaring teweeg bracht.

Ruud Neyens