do 27 september 2018

Amanda Anne Platt & The Honeycutters USA

Cultuurschrijvers

’t Is moeilijk bescheiden te blijven als men zo goed is als wij (vrij naar Peter Blanker). Vandaar dat Cultuurcentrum De Breughel elk seizoen enkele criticasters bij het nekvel grijpt en de kans biedt om het Breughelaanbod onder de loep te nemen. Op uitnodiging van het Breughelteam wonen deze individuen,  laten we ze makkelijkheidshalve onze cultuurschrijvers noemen, een aantal voorstellingen bij.  Ze beleven, ontleden en  analyseren de Breughelervaring… om hierna in de pen (of achter het toetsenbord) te kruipen en hun ervaring met het grote publiek te delen (op deze locatie op de website, facebook, het belang van Bree, …).

De schrijfsels beperken zich niet noodzakelijkerwijs tot het puur artistieke. Parkeerperikelen, de schuimkraag op het bier, het zitcomfort van het rode pluche, maar ook de haarsnit van een programmator kan eveneens deel uitmaken van het verslag … Leesplezier gegarandeerd!

Cultuurgeschrijf uit het verleden vindt u hier terug … (nieuwe schrijfsels verschijnen hier bij het aanbreken van 2013-2014)

Voelt u zich geroepen om zelf een toekomstige cultuurschrijver te worden? Laat het ons weten en stuur ons een mailtje!  Wil u vrijblijvend een reactie achterlaten zonder een heel epistel neer te pennen dan kan dit via Luid Geroep!

Dan Bern

De laatste voorstelling die we als cultuurkijker gingen kijken was een optreden van singer-songwriter Dan Bern. Op de snikhete zolder van het cultuurcentrum gaf deze Amerikaanse dude het beste van zichzelf. Een man van middelbare leeftijd met baggy kleren en een te grote pet - vreemd beeld maar gelukkig was zijn muziek goed en zijn bindteksten boeiend en grappig.

Zijn songs zitten vol humor, denk maar aan ‘Haarlem’, (Walking the streets of Haarlem, Not that one, the other one, The one with two A’s, The Dutch one, Haarlem) …
Het leek wel alsof hij tijdens de pauze een snelle tribute geschreven had over Bree, uiteraard heel erg gesmaakt door het publiek.

Zijn nasale stemklank doet vermoeden dat hij beïnvloed is door Bob Dylan, maar zou Bob ook zo goed Duits kunnen babbelen? 

We willen nog even Hans en de rest van de CC - crew bedanken om ons te kiezen als cultuurkijkers, we hebben leuke nieuwe dingen leren kennen.

Annelies en Senne