do 27 september 2018

Amanda Anne Platt & The Honeycutters USA

Cultuurschrijvers

’t Is moeilijk bescheiden te blijven als men zo goed is als wij (vrij naar Peter Blanker). Vandaar dat Cultuurcentrum De Breughel elk seizoen enkele criticasters bij het nekvel grijpt en de kans biedt om het Breughelaanbod onder de loep te nemen. Op uitnodiging van het Breughelteam wonen deze individuen,  laten we ze makkelijkheidshalve onze cultuurschrijvers noemen, een aantal voorstellingen bij.  Ze beleven, ontleden en  analyseren de Breughelervaring… om hierna in de pen (of achter het toetsenbord) te kruipen en hun ervaring met het grote publiek te delen (op deze locatie op de website, facebook, het belang van Bree, …).

De schrijfsels beperken zich niet noodzakelijkerwijs tot het puur artistieke. Parkeerperikelen, de schuimkraag op het bier, het zitcomfort van het rode pluche, maar ook de haarsnit van een programmator kan eveneens deel uitmaken van het verslag … Leesplezier gegarandeerd!

Cultuurgeschrijf uit het verleden vindt u hier terug … (nieuwe schrijfsels verschijnen hier bij het aanbreken van 2013-2014)

Voelt u zich geroepen om zelf een toekomstige cultuurschrijver te worden? Laat het ons weten en stuur ons een mailtje!  Wil u vrijblijvend een reactie achterlaten zonder een heel epistel neer te pennen dan kan dit via Luid Geroep!

Lang haar, een bizarre groepsnaam en een muziekgenre wat me niet meteen kon bekoren… hoog waren mijn verwachtingen voor ‘Scrappy Tapes’ niet. Gelukkig kan je dan alleen maar verrast worden!

Kaffee Lagossa is een gezellige locatie, ideaal voor een muziekgroepje als dit. Ik vroeg me op voorhand af hoe ze dit ‘concert’ zouden organiseren. Meevaller toen ik erachter kwam dat het café gewoon ‘Kaffee’ bleef! Een hele nieuwe ervaring was dit voor mij, gezellig bijkletsen met een vriendin,  iets drinken en ondertussen genieten van wat leuke songs.

Al stond de bas naar mijn mening wat te luid, de stem van deze Jochen Degryse kan ik uren aanhoren. Wanneer hij en zijn drummer, Matthias Van Snick, samen zingen, creëren ze een geweldig effect. Het geluid komt van alle kanten en je hebt het gevoel dat je wordt meegenomen door de stemmen, gitaar en drum.

Het uur vloog voorbij en ik vond het zonde dat hun liedjes op waren. Wat ik wel zeker weet is dat ik hun cd !moet! hebben als deze uitkomt.

Wanneer komen jullie terug naar Bree?

Marie Hendrix