do 27 september 2018

Amanda Anne Platt & The Honeycutters USA

Cultuurschrijvers

’t Is moeilijk bescheiden te blijven als men zo goed is als wij (vrij naar Peter Blanker). Vandaar dat Cultuurcentrum De Breughel elk seizoen enkele criticasters bij het nekvel grijpt en de kans biedt om het Breughelaanbod onder de loep te nemen. Op uitnodiging van het Breughelteam wonen deze individuen,  laten we ze makkelijkheidshalve onze cultuurschrijvers noemen, een aantal voorstellingen bij.  Ze beleven, ontleden en  analyseren de Breughelervaring… om hierna in de pen (of achter het toetsenbord) te kruipen en hun ervaring met het grote publiek te delen (op deze locatie op de website, facebook, het belang van Bree, …).

De schrijfsels beperken zich niet noodzakelijkerwijs tot het puur artistieke. Parkeerperikelen, de schuimkraag op het bier, het zitcomfort van het rode pluche, maar ook de haarsnit van een programmator kan eveneens deel uitmaken van het verslag … Leesplezier gegarandeerd!

Cultuurgeschrijf uit het verleden vindt u hier terug … (nieuwe schrijfsels verschijnen hier bij het aanbreken van 2013-2014)

Voelt u zich geroepen om zelf een toekomstige cultuurschrijver te worden? Laat het ons weten en stuur ons een mailtje!  Wil u vrijblijvend een reactie achterlaten zonder een heel epistel neer te pennen dan kan dit via Luid Geroep!

Onze 2de opdracht als cultuurkijker bracht ons naar café Lagossa voor een optreden van Scrappy Tapes, voor ons onbekend (de band, niet de café).

Ze vlogen er nogal stevig in, wat mij (Senne) zeer kon smaken, strakke gitaren, harde drums, heerlijk! Al snel werd duidelijk dat het 2 getalenteerde muzikanten zijn. De oorstopjes kwamen met momenten goed van pas. Annelies was meer te vinden voor het rustigere werk waarbij de stem van de zanger ook beter tot zijn recht kwam.

De setting was goed uitgekozen, gezellig café, goede live band en lekker bier. Alleen jammer dat een deel van het aanwezige publiek na een half uur meer begon te babbelen in plaatst van naar de band te luisteren en kijken.

Zeer geslaagde kennismaking met Scrappy Tapes, moesten we ze nog eens tegenkomen op een festival gaan we zeker nog eens kijken.

Senne en Annelies