Chris Pureka in Parketzaal De Wolken

do 21 september 2017

Lokalen

In de jaren 80 opteerde het Brees beleid om gebouwen met een stedelijke culturele bestemming onder te brengen in bestaande cultuurhistorische gebouwen. Dit verklaart de decentrale spreiding van de Breese culturele infrastructuur.

Het ontmoetingscentrum (administratief centrum van het cultuurcentrum) biedt ook onderdak aan de cultuurdienst.

De theaterzaal, de polyvalente zaal (PTG De Barrier), de expositieruimte (Kapel Pensionaat) en de diverse activiteitenruimten behorende tot de infrastructuur van het cultuurcentrum worden verhuurd aan derden. De verhuring wordt geregeld via een, door de Raad van Beheer bekrachtigd, reglement. De tarifering van de verhuring is afhankelijk van het karakter van de huur (activiteit erkende vereniging, activiteit niet-erkende vereniging, privé activiteit, commerciële activiteit, …).

Binnen onze infrastructuur worden lokalen van diverse grootten verhuurd: van klein vergaderlokalen over presentatieruimten, een polyvalente zaal en theaterzaal tot een leskeuken. 

Voor meer info, huurmodaliteiten en prijzen vragen we u om contact op te nemen via mail (cultuur@bree.be) of telefoon tijdens de openingsuren. De prijzen in onderstaande tabel zijn de prijzen voor particuliere personen, voor één dagdeel (voormiddag, namiddag, avond), waarbij geen commerciële activiteit uitgevoerd wordt. Erkende verenigingen betalen de helft van de prijs uit onderstaande tabel. 

Lokaal Personen Extra Mogelijkheden Prijs
De Kou 10 tafels, stoelen vergaderingen € 6
De Penarie 16 tafels, stoelen vergaderingen € 6
De Watten 10 tafels, stoelen vergaderingen € 6
De Wolken 50 tafels, stoelen,beamer, geluidsinstallatie, scherm, krijtbord presentaties, yoga € 12
De 7de Hemel 10 tafels, stoelen vergaderingen € 6
De Bonen 24 tafels, stoelen repitities € 12
De Puree 30 tafels, stoelen repitities € 12
Leskeuken 24 leskeuken met zitplaatsen voor 24 personen kooklessen € 30
Kapel Pensionaat 50 expositieruimte, tafels en stoelen uit de berging halen exposities, repitities € 12
PTG De Barrier 300 tafels, stoelen, podium, muziekinstallatie, toog, koelcel feesten € 30
Breughelzaal 300 zittribune, podium, foyer:  volledig uitgeruste theaterzaal voorstellingen var.

Vanuit het oogpunt dat aan cultuur participeren een totaalbeleving, die hand in hand gaat met samen zijn en samen leven, dient te zijn wil het huidige Breese stadsbestuur investeren in een, op de lokale context toegespitste, infrastructuur.Er wordt niet gekozen voor aanbod an sich, maar gefocust op de totaalbeleving. Een drankje, een babbel, een ontmoeting,  ... Cultuurcentrum De Breughel wil een plek om thuis te komen zijn voor haar bezoekers en gebruikers...  Om dit thuis komen te garanderen wordt er volop gedacht aan een nieuwe theaterzaal met het nodige gebruikerscomfort die  toegespitst is op de hedendaags theatervereisten.