Technicus
STEVEN DAS
 
Verantwoordelijkheden: theatertechniek en gebouwen, onderhoud theatertechnische installaties en materialen, onderhoud gebouwen, theatertechniek, geluidstechniek, lichttechniek, ...
 
Contact: steven.das@bree.be * 089 84 85 65 * Kloosterstraat 13 - 3960 Bree

Als je niet aan het werk bent waarmee hou je je dan bezig? Met andere woorden: Wat zijn je hobbies?

Op dit moment besteed ik bijna mijn volledige vrije tijd aan mijn studies.

Welke waren voor jou tot nog toe de 3 meest noemenswaardige Breughelvoorstellingen?

Dit seizoen is er een wijziging ontstaan in mijn top 3:

Naar welke Breughelvoorstelling (2017-2018) kijk je het meest uit?

De voorstellingen in het Geallieerden en bevrijden abonnement.

Steven, jij bent één van de langst-dienstdoende-Breughelmannen. Welke zijn, op technisch vlak, de verschillen tussen theatertechniek anno 2008 en theatertechniek anno 2018?

Langs de ene kant de opkomst van het led licht in de theaterwereld, waardoor we veel flexibeler kunnen belichten, langs de andere kant, en dit hangt voor een stuk samen met de opkomst van alle intelligent licht, de ontwikkeling van het hele showcontrol gebeuren als aanvulling en vervanging van DMX, het oude systeem waarmee we onze dimmers en lampen aan stuurden.

Er werd de laatste jaren behoorlijk geïnvesteerd in theatertechniek. Welke aankoop heeft het theatertechnisch leven aanzienlijk verlicht?

Dat moet toch de plaatsing van de elektrische trekkenwand zijn. In het verleden was dit een handbediende trekkenwand, deze werkte als een soort balans, als er 100 kg lampen aan de trek gehangen werd moest je boven ook 100 kg contragewicht op een plateau leggen. Dit zorgde soms voor gevaarlijke toestanden. Nu moeten we enkel rekening houden met het maximum gewicht dat er aan een trek mag hangen (250 kg)