Programmator
HANS CLIJSTERS
 

Verantwoordelijkheden: Communicatie (seizoensbrochure, website, affiches, facebook, persberichten, …), programmering (schoolvoorstellingen, familie- en seniorenaanbod, algemeen), vrijwilligerswerking, baliefunctie, ...  

 
Contact: Hans.clijsters@bree.be * 089 84 85 65 * Kloosterstraat 13 - 3960 Bree
 

Hans, je bent een redelijk nieuw gezicht in het cultuurcentrum. Vertel eens wat over jezelf.

Inderdaad, ik ben in het cultuurcentrum begonnen in 2010. Tot 2010 had ik een vrij turbulent beroepsleven. Ik heb van veel verschillende jobs geproefd in België, maar ook in het buitenland onder de vorm van seizoensarbeid in de Alpen. Nu heb ik echter mijn droomjob gevonden. Ik hoop dat ik hier de rest van mijn leven kan blijven werken.

Je hebt het over je droomjob, waarom is dat zo?

Ik heb het geluk dat ik in een heel fijn team terechtgekomen ben: iedereen doet zijn job graag en is heel gemotiveerd. Daarnaast kunnen we goed samenwerken. We zijn bijna allemaal dertigers en we kunnen het goed met elkaar vinden, zowel tijdens de werkuren als daarbuiten. Daarnaast is het een heel afwisselende job, met veel sociale contacten, en uiteraard baden wij de hele dag in cultuur, wat geweldig is.  

Wat zijn jouw specifieke taken binnen het cultuurcentrum?

Ik sta in voor de programmering van de schoolvoorstellingen voor alle scholen van Bree, zowel de basisscholen als de middelbare scholen. Ook het familie- en seniorenaanbod valt onder mij. Daarnaast doe ik een groot stuk van de communicatie van ons centrum (brochure, kalender, website, affiches,… ), ik organiseer de vrijwilligerswerking, en tussendoor heb ik een baliefunctie: tickets verkopen en informatie verstrekken. Zoals ik al zei: een heel afwisselende job.

Waar liggen jouw eigen culturele interesses?

Overal eigenlijk, nieuwe dingen ontdekken vind ik geweldig... Literatuur, film, theater, comedy, muziek,… Alles wat niet alledaags is, heeft bij mij een streepje voor: artiesten die me kunnen verrassen op een positieve manier, of iets unieks brengen.

Voorbeelden?

Een paar voorbeelden uit vorige seizoenen: Whitehorse, Reverend Peyton’s Big Damn Band, Laika & Circo Ripopolo met Cucinema, Pikz Palace, LAZARUS, LEO, Pierric, Nunc, B12vzw, The Crooked Brothers … Buiten ons eigen programma: allerlei genres van muziek, teveel om op te noemen eigenlijk, van metal tot opera. Momenteel luister ik regelmatig naar Fat Freddy’s Drop, Tom Waits, C.W. Stoneking, L'Orange, B-Movie Orchestra, Gotan Project, Kid Koala, ... Die laatste is een turntablist die geheel nieuwe bricolage-muziek tevoorschijn tovert door verschillende (meestal oude blues-) platen live door elkaar te mixen.

Heb je nog tijd voor hobby’s?

Niet veel nee… zoals veel van mijn collega's is mijn werk ook mijn hobby. Daarnaast heb ik een vrouw, twee kinderen, een grote tuin met geiten, eenden en kippen. Daar hoeft niet veel uitleg bij denk ik. Ik heb 10 jaar capoeira gespeeld, maar sinds er kinderen zijn, ben ik daarmee gestopt. Hetzelfde verhaal met fotografie: te weinig tijd om er nog intensief mee bezig te zijn. Ik lees tussendoor wat boeken en regelmatig pik ik een concert mee. In de zomertijd spring ik al eens graag op mijn longboard en in de winter probeer ik toch minstens een week te gaan snowboarden, for old times sake …

Waar kijk je het meest naar uit het komende seizoen? 

Het is sowieso moeilijk om daar een antwoord op te geven want we hebben een heel sterk programma dit seizoen. Ik heb hoge verwachtingen van Sheesham & Lotus & 'Son, omwille van het totaalplaatje dat ze willen neerzetten. Die mannen komen precies uit een teletijdmachine gestapt.  Alsook ons theaterluik kijk ik heel hard naar uit dit seizoen, het zijn topgezelschappen, maar ze brengen geen 'zware kost', integendeel: toegankelijke stukken met vaak een humoristische inslag. Tot slot ben ik erg benieuwd naar Roffa Tango Trio, een jong gezelschap dat Tango-muziek een hedendaagse toets geeft.