Operauitstappen

In de zoekmachine van Kind &Gezin eindigen ze onderaan het lijstje 'populaire kindernamen', of blijken ze onvindbaar. Ludwig, Giuseppe en Wolfgang. "Vreemd!", dachten wij bij Cultuurcentrum De Breughel, dus gingen we even te rade bij onze trouwe zoek-het-zelver Google. Met het aantal zoekresultaten bestaande uit gemiddeld 8 à 9 cijfers, scoren de heren L., G. en W. anno 2017 nog aardig hoog op de populariteitsladder.

Niet slecht, als u het ons vraagt, en ook niet onterecht. Vaak beschouwd als een klasse apart, houden wij in Bree net zozeer van de operacultuur: muziek van wereldklasse die de tand des tijds heeft doorstaan. Romantische dramatiek met klinkende namen als Die Zauberflöte, La Traviata en Turandot. Gesamtkunstwerken die qua omvang (wat een stemmen! wat een koor! wat een kostuums! wat een decors!) in de meeste gevallen niet in onze - het mag gezegd: theaterzaal van wereldklasse - passen.

Cultuurcentrum De Breughel was De Breughel echter niet, moest zij geen oplossing zoeken én vinden voor problemen klein en groot. Wat we zelf niet kunnen aanbieden, dat zoeken we gewoon op een ander!

Eens per jaar laten we ons per bus vervoeren naar een operazaal wat verder van huis. Of u veel of weinig van het genre kent, doet er niet zo toe. Onze operabezoeken staan open voor iedereen en zijn voor velen een aangename kennismaking met het klassieke genre. Afgelopen jaren bezochten wij operahuizen als het Parktheater in Eindhoven, de Zomeraopera in Alden Biesen en de Vlaamse Opera in Antwerpen. 

Het busvervoer van en naar de opera krijgt u cadeau van ons. U hoeft er enkel voor te zorgen dat u tijdig inschrijft want de plaatsen zijn beperkt... en scoren hoog op de populariteitsladder van het Breughelaanbod!

Aanbod 2017-2018

Interesse en inschrijven

Inschrijvingen zijn pas mogelijk wanneer het volledige programma en de prijs van een uitstap bekend zijn. Om op de hoogte te blijven van ons uitstappenaanbod bezorgt u ons uw contactgegevens en wij informeren u te gepasten tijde vrijblijvend per brief over de praktische details en inschrijvingsmodaliteiten. (hou me op de hoogte)

i.s.m. GC Drieschaar As, GC Den Ichter Opglabbeek en Cultuurdienst Bocholt