wo 31 oktober 2018

Circustheater van de bovenste plank! Compagnie Sacékripa uit Frankrijk. Geschikt vanaf 8 jaar.

Katelijne Verbeke & Daan Hugaert - Doek! - 23/03/2019 20.15 u

Een bikkelhard, humoristisch relatiedrama met scherpe oneliners en hilarische scènes.

Katelijne Verbeke en Daan Hugaert vertolken in ‘Doek!’ Lies en Richard, een doorwinterd acteurskoppel dat na tien jaar terug samen op de planken staat met het stuk waarmee ze ooit afstudeerden. Ze halen herinneringen op, becommentariëren elkaars keuzes, spelen het stuk, vallen elkaar bij en af. Richard en Lies kunnen niet met en niet zonder elkaar. Op de scène niet en ook niet naast de scène. Tot het doek valt!

Maria Goos, Nederlandse actrice en meermaals bekroonde theaterauteur, kent als geen ander het acteurswereldje. Even komen we te weten hoe het er achter het ‘Doek’ aan toe gaat. Met een vette knipoog naar ‘Who’s afraid of Virginia Woolf’, legendarisch geworden door het immer bekvechtende acteurskoppel Richard Burton en Liz Taylor, wordt ook ‘Doek!’ tot het bittere eind gespeeld.

‘Doek!’, een verhelderend toneelstuk over echt en onecht, op het toneel, in de kunst en in de liefde.

‘Ga kijken als je wil weten of het überhaupt nog kan: terugkomen op bepalende levenskeuzes. Ga kijken voor de genuanceerde haat-liefdeverhouding voor het toneel en voor het even mooie als vermakelijke spel van deze twee ‘oude rotten’. En als dat allemaal nog niet overtuigend genoeg is: ga dan voor Hugaerts sappige en vindingrijke neologismen voor ‘gynaecoloog’. U zal er ons dankbaar voor zijn.’ - Het Nieuwsblad (12-01-2018)

Spel: Katelijne Verbeke & Daan Hugaert

Regie: Tania Poppe • Tekst: Maria Goos

Bezoek de website voor meer info: www.daanhugaert.be
Praktisch
locatieCultuurhuis De Zeepziederij
tijdstip23/03/2019 20.15 u
genummerde plaatsenja
zitplaatsenja
uitverkochtnee
laatste ticketsnee
geannuleerdnee
frequentieEenmalig
Tarieven
VVK13 €
KASSA16 €
Abonnement11 €
5+/Groep12 €
Student11 €