wo 31 oktober 2018

Circustheater van de bovenste plank! Compagnie Sacékripa uit Frankrijk. Geschikt vanaf 8 jaar.

Agenda

Zin in een gezellige avond uit, een goed theaterstuk of een verrassend concert? Op deze pagina vindt u de voorstellingen die Cultuurcentrum De Breughel binnenkort voor u in petto heeft. Indien u op zoek bent naar een workshop of vormingssessie kan u binnenkort terecht in de sectie Vorming. Voor opera- en cultuuruitstappen kan u binnenkort terecht op de pagina Uitstappen. Tentoonstellingen worden weldra toegevoegd onder het menupunt Expo.

Günther Neefs - Roots 66 - 22/03/2019 20.15 u

Op zijn laatste LP ‘Back to swing’ brengt Günther Neefs de grootste nummers van The Rat Pack weer tot leven. En dat smaakt naar meer. Guy De Pré, Radio 2-icoon, is met zijn onmetelijke kennis over The Rat Pack een gedroomde gids. Muziek en auto’s hebben een sterke band gesmeed tussen Günther en Guy en in augustus 2018 gaan zij samen op roadtrip. Langs Route 66 speuren ze naar de roots van onze muziek.

Het vertrekpunt Chicago, the Windy City, is de thuisbasis van de jazz- en soulmuziek. Van in de donkerste kroegen tot in het majestueuze openluchttheater van Millennium Park nemen Günther en Guy de prachtige ritmes in zich op. In Saint-Louis werden veel muzieklegendes groot, ondermeer Chuck Berry timmerde er aan zijn carrière. De grootste stad van the Great Plains, is ook het centrum van de blues.

In Amarillo, Texas staan de Cadillac ranch en de country muziek op het programma, maar later in Las Vegas komen Günther en Guy echt in hun biotoop. The Rat Pack, een bende entertainers die bij voorkeur optrad in casino’s die werden gerund door hun vrienden van de maffia, zijn hier hun grote voorbeeld. Hun swingende muziek is Günther Neefs op het lijf geschreven.

Hollywood vormt met zijn filmmuziek het orgelpunt van deze muzikale reis. Ook dit mekka van de filmindustrie, de stad van sterren, zal muzikaal worden uitgekamd door onze Vlaamse pioniers.

Met ‘Roots 66’ komt een rijke en diverse sound in alle verscheidenheid naar de culturele centra en schouwburgen. Een uitdaging voor de veelzijdigheid van Günther. Het resultaat van deze muzikale queeste wordt voor eeuwig en altijd gegroefd op vinyl. De LP ‘Roots 66’ vat 3940 km samen in 15 onvergetelijke tracks. De beklijvende beelden van de roadtrip worden vastgelegd op DVD. Get your kicks on Route 66!

 

Bezoek de website voor meer info: www.guntherneefs.be
Praktisch
locatieCultuurhuis De Zeepziederij
tijdstip22/03/2019 20.15 u
genummerde plaatsenja
zitplaatsenja
uitverkochtnee
laatste ticketsnee
geannuleerdnee
frequentieEenmalig
Tarieven
VVK20 €
KASSA22 €
Groepstarief18 €
School18 €