wo 31 oktober 2018

Circustheater van de bovenste plank! Compagnie Sacékripa uit Frankrijk. Geschikt vanaf 8 jaar.

Agenda

Zin in een gezellige avond uit, een goed theaterstuk of een verrassend concert? Op deze pagina vindt u de voorstellingen die Cultuurcentrum De Breughel binnenkort voor u in petto heeft. Indien u op zoek bent naar een workshop of vormingssessie kan u binnenkort terecht in de sectie Vorming. Voor opera- en cultuuruitstappen kan u binnenkort terecht op de pagina Uitstappen. Tentoonstellingen worden weldra toegevoegd onder het menupunt Expo.

Taurus Quartet - Taurus in vuur en vlam - 20/01/2019 11.00 u

Gun ons enige dichterlijke vrij- en wijsheid: ‘op tijd begonnen, is half gewonnen’. Vandaar nu reeds onze goede voornemens voor 2019. 2019 wordt het jaar van de hartstocht, van de passie en de goesting. Om dit voornemen luister bij te zetten rekruteerden we het geroemde Taurus strijkkwartet om het nieuwe kalenderjaar, maar ook de tweede seizoenshelft in vuur en vlam te zetten!

Mendelssohn is bij uitstek een componist die schrijft in geniale opwellingen met een aanstekelijke energie. Na de overrompelende opening van zijn strijkkwartet opus 44 no.2 (1837) is het moeilijk om stil te blijven zitten. Met grote urgentie stroomt de hartstocht uit de beginmaten van dit kwartet. In dit werk vol afwisselingen zijn sprankelende thema’s en melancholieke passages voortdurend verwikkeld in een spannend duel.

Beethovens strijkkwartet no.14 opus 131 (1826) beschouwde hijzelf als zijn beste werk: ‘eindelijk eens minder gebrek aan verbeeldingskracht dan voordien’. Tijdgenoten als Schubert en Schumann verzuchtten geïntimideerd: ‘wat kunnen wij nu nog schrijven na zo’n fantastisch werk?’ Een oerbron van vuur, zich manifesterend in verschillende vormen, wars van conventies en vaak verborgen in de verstilling van een oude man. Verbijstering overheerst na de beluistering van zo’n groots werk.

Wietse Beels: viool • Liesbeth Baelus: viool • Vincent Hepp: altviool • Martijn Vink: cello

Bezoek de website voor meer info: www.taurus-quartet.be
Praktisch
locatieCultuurhuis De Zeepziederij
tijdstip20/01/2019 11.00 u
genummerde plaatsennee
zitplaatsenja
uitverkochtnee
laatste ticketsnee
geannuleerdnee
frequentieEenmalig
Tarieven
VVK14 €
KASSA16 €
Abonnement10 €
Groepstarief12 €
School10 €