wo 31 oktober 2018

Circustheater van de bovenste plank! Compagnie Sacékripa uit Frankrijk. Geschikt vanaf 8 jaar.

Agenda

Zin in een gezellige avond uit, een goed theaterstuk of een verrassend concert? Op deze pagina vindt u de voorstellingen die Cultuurcentrum De Breughel binnenkort voor u in petto heeft. Indien u op zoek bent naar een workshop of vormingssessie kan u binnenkort terecht in de sectie Vorming. Voor opera- en cultuuruitstappen kan u binnenkort terecht op de pagina Uitstappen. Tentoonstellingen worden weldra toegevoegd onder het menupunt Expo.

Simone Milsdochter (NL) - De wetten van menselijke stupiditeit - 18/01/2019 20.15 u

Simone Milsdochter speelt Carlo M. Cipolla: a kind of lecture performance in zestig minuten.

‘Er zijn twee oneindige zaken in de wereld: het heelal en de menselijke domheid, maar van het heelal ben ik niet helemaal zeker.’ - Albert Einstein

We leven in een wereld die ons intelligenter kan maken dan ooit. We beschikken over meer boeken en meer informatie dan we ooit kunnen gebruiken. Duizenden universiteiten, tienduizenden tv-kanalen en miljoenen websites hebben we tot onze beschikking. Hoe komt het dan, dat er zoveel domheid heerst?

Menselijke stupiditeit omringt ons. Toch slagen we er maar niet in om een sluitende definitie voor stupide gedrag te formuleren.

Met het satirische essay van Carlo M. Cipolla (hoogleraar economische geschiedenis) in haar hand, brengt Simone Milsdochter, op hilarisch eloquente en bijna wetenschappelijke wijze, de menselijke stupiditeit in kaart.

Met veel humor en even zoveel pijn in het hart, komt zij tot de constatering dat elke schatting naar de hoeveelheid domme mensen binnen de gehele samenleving altijd een ruime onderschatting zal blijken te zijn. En dat de omgang met deze domkoppen steevast uitdraait op een kostbare vergissing.

U houdt zich dus maar beter niet van de domme!

Spel & concept: Simone Milsdochter • Tekst: Carlo M. Cipolla • Vertaling: Fred Reurs • Scènebeeld: Dux D’Ouleghem & son Productie: Brown Bear Black Bird Met dank aan Amsterdam University Press

Bezoek de website voor meer info: www.simonemilsdochter.com
Praktisch
locatieCultuurhuis De Zeepziederij
tijdstip18/01/2019 20.15 u
genummerde plaatsennvt
zitplaatsenja
uitverkochtnee
laatste ticketsnee
geannuleerdnee
frequentieEenmalig
Tarieven
VVK10 €
KASSA13 €
Abonnement8 €
Groepstarief9 €
School8 €