wo 31 oktober 2018

Circustheater van de bovenste plank! Compagnie Sacékripa uit Frankrijk. Geschikt vanaf 8 jaar.

De KolonieMT & Peter De Graef - Twee zielen, drie levens, zes mensen - 15/12/2018 20.15 u

Unieke vertelkracht in een web van zang en klank

In drie verschillende tijdvakken ontmoeten ze elkaar. De man (Peter De Graef) en de vrouw (Lottie Hellingman) staan in elk deel in een andere verhouding tegenover elkaar. Telkens speelt er een ander aspect van ongelijkwaardigheid. Maar in elke scène worden de personages gedreven door universele, diepmenselijke vragen, worstelingen en verlangens. In de loop van de eeuwen is er veel veranderd, maar onze drijfveren niet.

Ogenschijnlijk hebben de drie delen niets met elkaar te maken. Toch loopt er een gevoelsmatige lijn door het stuk. Daar is het muziektheater De Kolonie en artist in residence Peter De Graef om te doen. Niet om de anekdote. Hoewel de toeschouwer zich tijdens de scènes onherroepelijk in de anekdote zal verliezen, zoals we ons allemaal verliezen in de beslommeringen van onze levens van elke dag.

In ‘Twee zielen’ krijgt de livemuziek een eigenzinnige rol. Zang en percussie voeren de boventoon. Bo Spaenc: ‘Dans, zang en ritme zijn drie oerelementen die bij alle stammen, overal ter wereld, terugkomen. Ze waren er zodra er mensen waren, ze zijn er nu nog. Ik vond het goed passen om vanuit die basis te vertrekken, omdat het stuk ook de tijden overstijgt.’

‘Twee zielen’ maakt deel uit van een reeks uitdagende confrontaties tussen De KolonieMT en grote theaterpersoonlijkheden. Behalve Peter De Graef gaan ook straffe vertellers zoals Vic De Wachter, Bruno Vanden Broecke, Tania Van der Sanden en Lucas Van den Eynde een bondgenootschap aan met de muzikale drive van Bo Spaenc en een schare topmuzikanten.

De unieke vertelkracht van Peter De Graef en de geheel eigen muzikale drive van De KolonieMT leverden de voorbije jaren al sterke producties op zoals Stanley, Begin en Rudy.

 

Spel, tekst & regie: Peter De Graef • Spel & zang: Lottie Hellingman • Compositie, muziektheatrale regie & livemuziek: Bo Spaenc • Zang: Sacha Van Loo • Vorm & licht: Quintus Visser • Kostuums: Huguette d’ • Techniek: Dries Bellinkx Met steun van de Belgische tax shelter en CC Berchem.

Bezoek de website voor meer info: www.dekoloniemt.be
Praktisch
locatieBreughelzaal
tijdstip15/12/2018 20.15 u
genummerde plaatsenja
zitplaatsenja
uitverkochtnee
laatste ticketsnee
geannuleerdnee
frequentieEenmalig
Tarieven
VVK13 €
KASSA16 €
Abonnement11 €
5+/Groep12 €
Student11 €