wo 31 oktober 2018

Circustheater van de bovenste plank! Compagnie Sacékripa uit Frankrijk. Geschikt vanaf 8 jaar.

Lingier - De bruyn - in concert - 08/12/2018 20.15 u

‘In de kamer waarvan ik dacht dat een plaat van Thelonious Monk opstond, zat een jonge krullenbol te spelen’

Treffender kan je de ontmoeting tussen mondharmonicaspeler Steven De bruyn en de toen 15-jarige pianist Maarten Lingier niet omschrijven. Ze jamden de hele avond en vonden dat ze elkaar wat te vertellen hadden.

Als klassiek gevormd pianist speelt Maarten concerten klassieke muziek en jazz, ondermeer met Philippe Thuriot, Philip Catherine en Dick van der Harst. Hij schrijft eigen jazzy composities, maar brengt ook theaterconcerten met Jessa Wildemeersch en Filip Jordens. In kwartet speelt hij met Asako Kanazawa, Noémie Schellens en Shadi Torbey.

Het palmares van mondharmonicaspeler Steven De bruyn (El Fish, The Rhythm Junks) is omvangrijk en internationaal. Het verwondert dan ook niet dat hij door de VRT geïnterviewd werd na het overlijden van Toots Tielemans.

Piano meets mondharmonica, oftewel: twee Limburgse topmuzikanten ontmoeten elkaar in de intieme setting van de Breughelzaal, met een overwegend instrumentale mix van eigen werk en standards die beide muzikanten inspireren. Ontroerend, echt en intens hartverwarmend: niemand ontkomt eraan op dit concert. Het wordt een decembermaand zoals nooit tevoren!

 

Bezoek de website voor meer info: www.maartenlingier.com
Praktisch
locatieBreughelzaal
tijdstip08/12/2018 20.15 u
genummerde plaatsenja
zitplaatsenja
uitverkochtnee
laatste ticketsnee
geannuleerdnee
frequentieEenmalig
Tarieven
VVK12 €
KASSA14 €
5+/Groep10 €
Student10 €