wo 31 oktober 2018

Circustheater van de bovenste plank! Compagnie Sacékripa uit Frankrijk. Geschikt vanaf 8 jaar.

Agenda

Zin in een gezellige avond uit, een goed theaterstuk of een verrassend concert? Op deze pagina vindt u de voorstellingen die Cultuurcentrum De Breughel binnenkort voor u in petto heeft. Indien u op zoek bent naar een workshop of vormingssessie kan u binnenkort terecht in de sectie Vorming. Voor opera- en cultuuruitstappen kan u binnenkort terecht op de pagina Uitstappen. Tentoonstellingen worden weldra toegevoegd onder het menupunt Expo.

Speelman - Pluche (3+) - 11/11/2018 15.00 u

Is er enige vorm van leven mogelijk!?

Zou het kunnen?

Of is het gewoon absurd?

De Ursus adulans ad dormiendum - vrij vertaald de knuffelbeer of kortweg knuffel - bestaat in de meeste gevallen uit stof, draad en een te verwaarlozen percentage plastic, maar voor het overgrote deel (95%) uit ... pluche!

Zou het mogelijk zijn dat een juiste combinatie van deze drie materies (stof, draad en pluche) een bepaalde reactie teweegbrengt, waardoor het geheel van deze massa’s tot een zekere levensvatbaarheid wordt gebracht? Met andere woorden: leven ze?

Speelman jaagt de fantasie de hoogte in en sleurt zijn publiek mee in een humoristisch, magisch en wonderbaarlijk wetenschappelijk experiment, uitgevoerd op de hoogstpersoonlijke knuffels van de kinderen. Die knuffels brengen ze mee naar de voorstelling en lenen ze voor één keer uit aan de wetenschap. Na de voorstelling krijgen de peuters en kleuters hun knuffel uiteraard ongehavend terug, al zullen ze hem nét ietwat anders bekijken.

Pluche is een voorstelling over geborgenheid, troost, vreugde, gezelschap en bescherming, maar vooral over fantasie, veel fantasie!

Vergeet zeker niet je favoriete knuffel mee te brengen!

 

Concept, regie en muziek: Stan Reekmans • Spel: Stan Reekmans en Tineke Caels • Spelcoach: An Hackselmans • Poppenspelcoach: Willem Verheyden • Video/installatie: Gertjan Biasino • Licht en Geluid: Alexander Coppenolle • Realisatie decor: Martijn Megens en Lorelinde Hoet Met dank aan: CC Brasschaat, Tutti Fratelli, CC Palethe Overpelt, Rataplan Borgerhout, DE Studio Antwerpen. • Met de steun van: het District Borgerhout en de Provincie Antwerpen

Bezoek de website voor meer info: www.speelmanvzw.be
Praktisch
locatieBreughelzaal
tijdstip11/11/2018 15.00 u
genummerde plaatsennee
zitplaatsenja
uitverkochtnee
laatste ticketsja
geannuleerdnee
frequentieEenmalig
Tarieven
VVK10 €
KASSA12 €
Abonnement6 €
Groepstarief8 €
School5 €