wo 31 oktober 2018

Circustheater van de bovenste plank! Compagnie Sacékripa uit Frankrijk. Geschikt vanaf 8 jaar.

Agenda

Zin in een gezellige avond uit, een goed theaterstuk of een verrassend concert? Op deze pagina vindt u de voorstellingen die Cultuurcentrum De Breughel binnenkort voor u in petto heeft. Indien u op zoek bent naar een workshop of vormingssessie kan u binnenkort terecht in de sectie Vorming. Voor opera- en cultuuruitstappen kan u binnenkort terecht op de pagina Uitstappen. Tentoonstellingen worden weldra toegevoegd onder het menupunt Expo.

Capriola di Gioia - Bella Imago - In de schatkamer van Fétis - 28/10/2018 11.00 u

Toen François-Joseph Fétis in 1832 aangesteld werd als directeur van het Brusselse Conservatorium, kon men nog niet vermoeden welke impact hij op de muziekwereld zou hebben. De man had een neus voor het binnenhalen van muzikaal talent en naast zijn muziek-geschiedkundige geschriften en tal van recensies, wist hij ook een enorme collectie op te bouwen aan composities van toondichters uit de ganse muziekgeschiedenis. Capriola di Gioia dook in een tot nu toe onberoerd manuscript uit Fétis’ persoonlijke collectie met prachtige sopraancontinuo- cantates van onder andere A. Scarlatti en G. Bononcini, de uitvinders en bezielers van het nieuwe concept cantata da camera. De verhalen worden verklankt door slechts één protagonist waarbij de rijke hoeveelheid aan diverse emoties worden gekleurd door de viool en het klavecimbel.

Gedreven door een gezamenlijke passie voor (post-)barok repertoire, richtten klavecinistorganist Bart Naessens en zijn vrouw Amaryllis Dieltiens in 2007 het ensemble Capriola di Gioia op, voor kleinschalige, intense uitvoeringen van aangrijpende, maar vaak vergeten muziek uit de 17de en 18de eeuw. Het speelplezier dat de ensemblenaam suggereert vormt samen met historisch onderzoek, een hang naar avontuur en experiment, en een levendig gevoel voor drama de leidraad voor concerten en opnames die in groeiende mate door publiek en pers worden gewaardeerd. Capriola di Gioia slaagt er al tien jaar in om naam te maken naast de iconische Vlaamse ensembles.

 

Amaryllis Dieltiens: sopraan

Bart Naessens: klavecimbel

Lidewij van der Voort: barokviool

Bezoek de website voor meer info: www.caprioladigioia.be
Praktisch
locatieBreughelzaal
tijdstip28/10/2018 11.00 u
genummerde plaatsennee
zitplaatsenja
uitverkochtnee
laatste ticketsnee
geannuleerdnee
frequentieEenmalig
Tarieven
VVK14 €
KASSA16 €
Abonnement10 €
Groepstarief12 €
School10 €