Agenda

Zin in een gezellige avond uit, een goed theaterstuk of een verrassend concert? Op deze pagina vindt u de voorstellingen die Cultuurcentrum De Breughel binnenkort voor u in petto heeft. Indien u op zoek bent naar een workshop of vormingssessie kan u binnenkort terecht in de sectie Vorming. Voor opera- en cultuuruitstappen kan u binnenkort terecht op de pagina Uitstappen. Tentoonstellingen worden weldra toegevoegd onder het menupunt Expo.

Lady Linn, Stijn Meuris, Gregory Frateur & Tijs Delbeke - Murder ballads - 16/03/2018 20.15 u (UITV.)

Kom binnen. We zijn hier voor murder ballads, muzikale bloedstollende thrillers. Wees niet bang. We doen meteen de deuren stevig op slot. Lang niet alle vertellingen lopen immers goed af. Niet elke moordenaar is gevat. Een kleine troost. Vaak was het lied bloederiger dan de eigenlijke daad.

Murder ballads waren lange tijd geliefde tabloids. In het pré-krantentijdperk werden moorden bij voorkeur heet geserveerd in catchy tunes met liefst een flinke scheut bloed en horror. De liedjes verspreidden zich dan ook als lopend vuur. Iedereen begrijpt de driften die aanzetten tot moord: liefde, hebzucht, jaloezie, angst, woede, verlies … Bovendien houden verhalen verloren geliefden in leven. Samen met de doden breit de songschrijver een nieuw verhaal, een nieuw leven.

'And while the song plays, we believe these dry bones can live.' - Tom Waits

Het vleesgeworden cliché: de meeste slachtoffers waren vrouwen ... slachtoffer van mannen die nog geen vader wilden worden of een nieuwe schone deerne prefereerden. Heel af en toe werd de trekker overgehaald door een vrouw, meestal na overspel van de man.  Zo ook in 'Franky and Johnny', niet te klasseren volgens de jury als een eerste-graads-moord.  Franky kreeg in zijn zitvlak simpelweg geserveerd wat hij verdiende! 

Blijven we hangen in een ver verleden? Niet noodzakelijk. Ok, Stagger Lee blijft eersteklas materiaal, maar ook Bob Marley schoot al wel eens een sheriff overhoop en Rihanna knalt er ook niet naast. Schoon materiaal in overvloed voor topzangers als Gregory Frateur, Tijs Delbeke en Lady Linn. Stijn Meuris breit de nummers in koelen bloede aan elkaar.

Praktisch
locatieBreughelzaal
tijdstip16/03/2018 20.15 u
genummerde plaatsenja
zitplaatsenja
uitverkochtja
laatste ticketsnee
geannuleerdnee
frequentieEenmalig
Tarieven
VVK18 €
KASSA20 €
Groepstarief16 €
School16 €