Debbie Crommelinck, Bert Verbeke & Jef Hoogmartens - Naamloze gebeurtenis - 10/03/2018 20.15 u

In dit pijnlijk-grappig en absurd sprookje over een driehoeksrelatie, discodansen, koeknuffelen en een harpoen gaat auteur Mathias Sercu (Marsman) andermaal op zoek naar de tragiek van ons potsierlijke zijn, naar de humor van ons al te ernstig bestaan.  

‘Naamloze gebeurtenis’ vertelt het ogenschijnlijk van de pot gerukte verhaal van Beer (Jef Hoogmartens), Prinses (Debbie Crommelinck) en Travolta (Bert Verbeke), die zes jaar na een mislukte moordpoging weer op elkaar aangewezen zijn en het vooral niet over vroeger willen hebben. Dat heeft nog nooit iemand vooruit geholpen. We leven tenslotte nu en niet toen.  

' ... Beer was gene gemakkelijken vroeger, hij durfde nogal eens lelijk doen, vooral als hij gedronken had. Meer dan éne keer eindigde dat niet sjiek, en dan zeg ik het nog proper. Op een dag waren we dat beu, Prinses en ik. Het moest gedaan zijn ... We hebben hem geschoten. Nu zult ge zeggen, ge doet dat niet, en ik ga dat ook niet tegenspreken, ge doet dat niet. Ge schiet geen maten. Moest ik het kunnen terugdraaien, ik zou het ook niet meer doen. Maar aan de andere kant, ... Hij is toch veel verkalmd. Hij is een andere mens nu en niet omzeggens slechte ... ' - Travolta

Spel: Debbie Crommelinck, Bert Verbeke, Jef Hoogmartens
Regie en tekst: Mathias Sercu
Licht en geluid: Benjamin Provoost
Productieleiding: Jelke Crommelinck
Kostuumadvies: Marta Stoffels
Decor: Lucien De Waele
Vormgeving: Karel Verhoeven

Met dank aan: NTGent, Steve Piens, Marnix Van Hamme, Dirk De Corte, Dirk Crommelinck, Frans Hendrickx, Stad Gent, Theater De Waanzin vzw, CforU vzw

► Opgelet!

De jaarlijkse Lichtstoet in Bree vindt plaats op hetzelfde moment als deze voorstelling. Vanaf 18.00 u wordt Bree centrum afgesloten voor alle verkeer en dienen bezoekers vanaf 16 jaar entreegeld te betalen.

Hoe de Breughelzaal te bereiken zonder entreegelden te betalen voor de Lichtstoet?

Ten eerste willen we u vriendelijk verzoeken om Bree te voet te betreden via ofwel de Gerdingerpoort, de Oudestraat of de Malta. Iemand van het cultuurcentrum laat Breughelbezoekers via deze poorten op vertoon van hun ticket gratis binnen.

Komt u toch langs een andere toegangspoort het centrum binnen? Of wordt u vergezeld door personen die nog geen tickets in hun bezit hebben? Geen enkel probleem. U betaalt toegang aan de controlepost van de Lichtstoet. U ontvangt een stickertje (= toegangsbewijs Bree-centrum). Bij het betreden van de Breughelzaal krijgt u het stickertje meteen terugbetaald.

Ten tweede willen we u waarschuwen dat het erg druk zal zijn in en rond Bree. Parkeren zal buiten het centrum moeten gebeuren, aangezien het centrum volledig verkeersvrij gemaakt wordt. Een parkeerplek voor de auto vinden zal niet zo gemakkelijk zijn. Mogelijke parkings zijn Zwembad/Sporthal/Carrefour (Gerdingerpoort), de scholencampus achter het ziekenhuis (Oudestraat) of de winkelcentra aan Toleik (Malta).

Dit alles in beschouwing genomen, willen we u beleefd vragen om tijdig te vertrekken naar de voorstelling. Indien u tickets bestelde op uw naam voor vrienden of familie, is het aangewezen dat u hen ook inlicht over de situatie. 

Praktisch
locatieBreughelzaal
tijdstip10/03/2018 20.15 u
genummerde plaatsenja
zitplaatsenja
uitverkochtnee
laatste ticketsnee
geannuleerdnee
frequentieEenmalig
Tarieven
VVK14 €
KASSA16 €
Abonnement10 €
5+/Groep12 €
Student10 €