Roffa Tango Trio - Tango de hoy - 18/03/2018 11.00 u

Tango wint ook buiten de grenzen van Argentinië jaarlijks aan populariteit. De meesters van het genre trekken, als ware missionarissen, wereldwijd de aandacht met hun tangomuziek. Niettegenstaande de invloeden van andere muziekstijlen duidelijk hoorbaar zijn in hedendaagse composities, blijven toch steeds de karakteristieken van de tango dominant aanwezig.

Astor Piazzolla is zonder twijfel de bekendste tangocomponist. Beïnvloed door de klassieke en jazzmuziek was hij de grondlegger van de vernieuwende ‘tango nuevo’, een stijl die vandaag wereldwijd omarmd wordt. Hier stopt de ontwikkeling van de tango niet. Dat bewijst Roffa Tango Trio met haar programma ‘Tango de hoy’ oftewel ‘Tango van nu’. 

Wat beweegt er in de wereld van de hedendaagse tango? We werpen een blik op de ontwikkelingen van het genre, voorbij de clichés. Inspiratie wordt geput uit twee belangrijke steden: Rotterdam en Buenos Aires. Het rauwe Rotterdam is de stad waar de muzikanten elkaar voor het eerst ontmoetten en nog steeds wonen. Een stad die zich blijvend vernieuwt, die met de tijd mee beweegt en waar ontwikkeling centraal staat. Buenos Aires daarentegen is dé tangometropool bij uitstek, een stad diep geworteld in tradities en met een sterke identiteit. 

Op het programma staan composities van de tijd van Piazzolla tot nu, met werk van Diego Schissi, Fernando Otero, Astillero, Néstor Marconi, Gustavo Beytelmann en eigen composities.

Simone van der Weerden: bandoneon
Anke Steenbeke: piano
Alexander Vocking: contrabas

 

Bezoek de website voor meer info: www.roffatangotrio.com
Praktisch
locatieBreughelzaal
tijdstip18/03/2018 11.00 u
genummerde plaatsennee
zitplaatsenja
uitverkochtnee
laatste ticketsnee
geannuleerdnee
frequentieEenmalig
Tarieven
VVK14 €
KASSA16 €
Abonnement10 €
5+/Groep12 €
Student10 €