zo 18 maart 2018

Roffa Tango Trio

Dayna Kurtz (USA) - In concert - 01/03/2018 20.15 u (UITV.)

Dayna Kurtz is een Amerikaanse singer-songwriter met een ongewoon warme en krachtige stem. 
Haar (slide)gitaarspel is ronduit indrukwekkend. Vergelijkingen met Nina Simone, Marianne Faithfull en Jeff Buckley zijn nooit veraf. Net als voornoemde artiesten geeft Dayna alles wanneer ze op een podium staat.

Optreden deed ze met vele groten der aarde zoals Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, B.B. King en Norah Jones. Norah is daarnaast een goede vriendin, in die mate zelfs dat ze samen al nummers opnamen.

Haar album ‘Rise and fall’ uit 2015 werd haar meest persoonlijke en meest soulvolle album ooit. Later, bij haar tour door Nederland in 2016, nam ze een opnametechnicus mee om de magie van haar concerten in de lage landen vast te leggen. Deze opnames zullen de komende jaren op een serie live-cd's verschijnen, de eerste ‘Here - vol 1’ verscheen in het voorjaar van 2017. 

‘Het mooiste optreden komt van de Amerikaanse singer-songwriter Dayna Kurtz. Haar stem is zwaar en een tikje duister, soms hard en gemeen. Spaarzaam begeleid door haar eigen akoestische gitaar en de schelle Telecaster van sidekick Robert Mache weet Kurtz van haar soulslijper 'It's how you hold me' een regelrechte tearjerker te maken. Weergaloos.’ - de Volkskrant

 

Praktisch
locatieDe Wolken
tijdstip01/03/2018 20.15 u
genummerde plaatsennee
zitplaatsenja
uitverkochtja
laatste ticketsnee
geannuleerdnee
frequentieEenmalig
Tarieven
VVK10 €
KASSA13 €
Abonnement8 €
5+/Groep9 €
Student8 €