Agenda

Zin in een gezellige avond uit, een goed theaterstuk of een verrassend concert? Op deze pagina vindt u de voorstellingen die Cultuurcentrum De Breughel binnenkort voor u in petto heeft. Indien u op zoek bent naar een workshop of vormingssessie kan u binnenkort terecht in de sectie Vorming. Voor opera- en cultuuruitstappen kan u binnenkort terecht op de pagina Uitstappen. Tentoonstellingen worden weldra toegevoegd onder het menupunt Expo.

Diana Jones (USA) - In concert - 22/03/2018 20.15 u (UITV.)

Het is van 14 maart 2014 geleden dat deze americana-grootheid in De Wolken optrad. Na de bekendmaking van haar Europese plannen voor 2018, twijfelde het Breughelteam geen seconde om haar opnieuw uit te nodigen, exact 4 jaar en 8 dagen na haar Breugheldebuut.

Deze intense singer-songwriter schreef prachtige, donkere nummers die hun oorsprong hebben in de Appalachian folktraditie. Van duistere murder ballads tot plattelandsromantiek, Diana weet het allemaal zeer beeldend te brengen. Haar murder ballad ‘If I had a gun’ bracht ze al eens ten gehore in de show van Jools Holland (en ook in De Wolken). Joan Baez nam haar ontroerende mijnwerkerslied ‘Henry Russell’s last words’ recent op.

In de zomer van 2013 verscheen het laatste studio-album van Diana Jones, genaamd ‘Museum of Appalachia recordings’, pure schoonheid in de stijl van Gillian Welch & David Rawlings. In Uncut Magazine werd dit album uitgeroepen tot americana-album van de maand en het werd beoordeeld met een 9!

In 2016 bracht Diana een livealbum uit met songs uit haar gehele oeuvre. Het touren stond een tijdje ‘on hold’ om te werken aan een boek en een nieuw album, waarmee ze in de geschiedenis duikt van de gospelblues, maar dan gospelblues mét hoop, want dat kunnen we allemaal gebruiken in deze woelige tijden.

 

Praktisch
locatieDe Wolken
tijdstip22/03/2018 20.15 u
genummerde plaatsennee
zitplaatsenja
uitverkochtja
laatste ticketsnee
geannuleerdnee
frequentieEenmalig
Tarieven
VVK10 €
KASSA13 €
Abonnement8 €
Groepstarief9 €
School8 €