Agenda

Zin in een gezellige avond uit, een goed theaterstuk of een verrassend concert? Op deze pagina vindt u de voorstellingen die Cultuurcentrum De Breughel binnenkort voor u in petto heeft. Indien u op zoek bent naar een workshop of vormingssessie kan u binnenkort terecht in de sectie Vorming. Voor opera- en cultuuruitstappen kan u binnenkort terecht op de pagina Uitstappen. Tentoonstellingen worden weldra toegevoegd onder het menupunt Expo.

Vitalski met Jean Paul Van Bendegem & Johan Braeckman - Sherlock Holmes - 27/03/2018 19.30 u

Vitalski en zijn geleerde companen, de flamboyante wiskundige en filosoof Jean Paul Van Bendegem en de filosoof Johan Braeckman, verdiepen zich in het universum van Sherlock Holmes en zijn schepper Arthur Conan Doyle voor een geanimeerde voorstelling! 

Sherlock Holmes is een fictieve Britse detective en behoort inmiddels tot één van de bekendste personages ter wereld. Holmes is vooral bekend vanwege zijn intelligentie en zijn vermogen belangrijke conclusies te deduceren uit kleine, vaak schijnbaar onbelangrijke aanwijzingen. 

Sherlock Holmes is hot. Er is het succes van de BBC-serie 'Sherlock' met Benedict Cumberbatch en een nieuwe vertaling van 'De avonturen van Sherlock Holmes'. Redenen genoeg om de beroemdste detective ter wereld eens grondig onder de loep te nemen. Deze literaire lezing van Vitalski met Jean Paul Van Bendegem en Johan Braeckman is gebaseerd op de reeksen gemaakt voor Klara.

Vitalski is de artiestennaam van Vital Baeken. Hij is een Belgisch schrijver, dichter, stand-upcomedian, performer, mediafiguur en striptekenaar. In 2011 werd Vitalski officieel ingewijd als 'Nachtburgemeester van Antwerpen'.

Jean Paul Van Bendegem is een Vlaamse wiskundige, filosoof en als hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij was tevens decaan van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte aan de VUB van 2005 tot en met 2009 en is nog steeds deeltijds gastprofessor aan de Universiteit Gent. In zijn vrije tijd verzorgt hij columns in het weekblad Knack. 

Johan Braeckman is een Vlaamse filosoof. Hij is hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Gent, was van 2003 tot 2008 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, oprichter van ‘De maakbare mens’ en redactielid van ‘Wonder en is gheen wonder’, het tijdschrift van SKEPP.

Praktisch
locatieBibliotheek
tijdstip27/03/2018 19.30 u
genummerde plaatsennee
zitplaatsenja
uitverkochtnee
laatste ticketsnee
geannuleerdnee
frequentieEenmalig
Tarieven
VVK7 €
KASSA10 €
Groepstarief5 €
School5 €