Lucy and The Birds - Stories in between - 19/01/2018 20.15 u

Met ‘Stories in between’ komt Lucy and The Birds door de grote deur binnen. De band rond singer-songwriter Elke Bruyneel kwam twee jaar geleden al zacht en met veel goesting aan de deur kloppen met de fel gesmaakte EP ‘Lucy and The Birds’. Anno 2016 laat ‘Stories in between’ een volwassener, rijker, meer gelaagd en – vooral – uniek geluid horen. De plaat laveert mooi tussen pop-jazz met een triphop-feel en haakt zich hier en daar lekker vast in stevige poprock, gekruid met een vleugje experimentele percussie. 

Qua thematiek sluit ‘Stories in between’ bij Bruyneels vorige songs aan. Ze samplet uit het rijke leven van alledag, met vooral de liefde als dankbare bron.

‘Ik heb tijdens het schrijven van deze songs geput uit momenten uit mijn eigen leven en uit verhalen die ik rondom mij hoor. ‘Stories in between’ is geen autobiografische plaat of een conceptalbum over een voorbije liefde en het vinden van een nieuwe vlam, maar een verzameling songs waardoor doorgaans één thema waart. De liefde is altijd een dankbare muze. De titel van de plaat refereert aan wat er intussen zoal gebeurd is. Ik ben volwassener geworden – ik ben zowaar een thirtysomething, heb wat kunnen proeven van het leven en van hoogtes en laagtes. ‘Stories in between’ verwijst daar naar.’

Met: Elke Bruyneel, Steven Cassiers, Steven Van Loy, Bart Van Caenegem.
 

 

Bezoek de website voor meer info: www.lucyandthebirds.com
Praktisch
locatieDe Wolken
tijdstip19/01/2018 20.15 u
genummerde plaatsennee
zitplaatsenja
uitverkochtnee
laatste ticketsnee
geannuleerdnee
frequentieEenmalig
Tarieven
VVK10 €
KASSA13 €
Abonnement8 €
5+/Groep9 €
Student8 €