Het Achterland - Viva Minerva - 21/10/2017 20.15 u (UITV.)

Een komedie op de (radio)golven van ‘t Stad.

In deze heerlijke nostalgische komedie dompelen we u onder in de wereld van Radio Minerva, de grootste vrije radio van ‘t Stad. We maken kennis met de presentatoren en hun entourage. Zo is er de Sinatra-fan Richard Tielemans die zijn programma ‘For ever green’ wel heel serieus neemt. We maken ook kennis met Eddy de Keyser, presentator van het verzoekprogramma ‘Bel me, schrijf me’. Dan hebben we ook nog Mon, de directeur van de radio, die alles in goede banen tracht te leiden, maar hierbij vaak de bal misslaat. Ivette, koffiedame van dienst (met presentator-ambities), kruidt het geheel met een babbelzieke saus. 

Deze vrolijke bende krijgt gezelschap van Valerie, een jonge knappe stagiaire journalistiek. Zij komt een tijdje het reilen en zeilen volgen bij de radio, met als uiteindelijke bedoeling een groot artikel in de gazet. Ze verovert meteen de harten van de heren en zet Minerva danig op zijn kop. De dames zijn minder enthousiast, zeker als Valerie met het idee komt om ook ‘hippere’ muziek te draaien, om een jonger publiek aan te trekken. Bezwijken de heren of blijven de evergreens, de oldies en de crooners heer en meester op Radio Minerva? 

Kom het ontdekken in deze sympathieke, warme, muzikale komedie! Viva Minerva is een fictief verhaal, sterk gebaseerd op het Antwerpse fenomeen Radio Minerva!

Script & regie: Jeroen Maes
Met: Carry Goossens, Marilou Mermans, Linda De Ridder, Luc Verhoeven, Dirk Lavrysen, Jasmine Jaspers, Brent Pannier
Producent: vzw Het Achterland 

Bezoek de website voor meer info: www.vivaminerva.be
Praktisch
locatieBreughelzaal
tijdstip21/10/2017 20.15 u
genummerde plaatsenja
zitplaatsenja
uitverkochtja
laatste ticketsnee
geannuleerdnee
frequentieEenmalig
Tarieven
VVK21 €
KASSA23 €
Abonnement17 €
5+/Groep19 €
Student17 €