vr 23 februari 2018

Stoomboot

Agenda

Zin in een gezellige avond uit, een goed theaterstuk of een verrassend concert? Op deze pagina vindt u de voorstellingen die Cultuurcentrum De Breughel binnenkort voor u in petto heeft. Indien u op zoek bent naar een workshop of vormingssessie kan u binnenkort terecht in de sectie Vorming. Voor opera- en cultuuruitstappen kan u binnenkort terecht op de pagina Uitstappen. Tentoonstellingen worden weldra toegevoegd onder het menupunt Expo.

MANdolinMAN - Unfolding the roots - 13/10/2017 20.15 u

Op hun succesvolle debuut ‘Old tunes, dusted down’ ging MANdolinMAN, het enige Belgische mandolinekwartet, aan de slag met melodieën die folklorist Hubert Boone als een Vlaamse Alan Lomax had opgetekend. Door de eigentijdse en eclectische bewerking kreeg de oude fanfaremuziek een tijdloos en universeel karakter. Op hun tweede album ‘MANdolinMAN plays bossa nova’ verkende het viertal de bossa nova-stijl. 

Met ‘Unfolding the roots’ keert MANdolinMAN terug naar het traditionele repertoire van hun debuut, maar gaan ze nog een stap verder in het bewerken ervan, waardoor de melodieën en de arrangementen nog moderner en contemporainer klinken. Vlaamse instrumentale traditionele muziek heeft nog nooit zo exotisch en modern geklonken. De nieuwe cd verscheen in België in oktober 2016 en zal wereldwijd in 2017 worden gereleased door het gereputeerde Engelse label ‘ARC Music’ (Ravi Shankar, Clannad, Seckou Keita, …).

De voorbije jaren heeft de band op tal van binnenlandse, maar ook op heel wat internationale podia gestaan (Canada, Brazilië, Schotland, Spanje, Engeland, Denemarken, Duitsland, Nederland, Frankrijk en Finland). 

Andries Boone: mandoline 
Peter-Jan Daems: 10-snarige mandoline 
Maarten Decombel: mandocello 
Dirk Naessens: mandoline

 

Praktisch
locatieDe Wolken
tijdstip13/10/2017 20.15 u
genummerde plaatsennee
zitplaatsenja
uitverkochtnee
laatste ticketsnee
geannuleerdnee
frequentieEenmalig
Tarieven
VVK10 €
KASSA13 €
Abonnement8 €
Groepstarief9 €
School8 €