De Held in Parketzaal De Wolken

vrijdag 1 april 2017

Xander De Rycke - Quarterlife crisis - 29/03/2017 20.15 u (UITV.)

10 jaar, drie zaalshows en een best-of show later. Een decennium is voorbij gevlogen en zijn dertigste levensjaar kruipt langzaam dichterbij. Maar heeft Xander De Rycke wat geleerd die afgelopen jaren? Is hij effectief volwassen geworden of denkt hij dat maar?   

De beste observatie-comedian van Vlaanderen is terug en klaar voor de volgende stap. Met een hoofd vol kronkels, een hoop kleurrijke referenties en met blik op de toekomst staat Xander De Rycke er opnieuw met 'Quarterlife crisis'.
Een voorstelling met herkenbaarheden over het leven. Of toch een kwart ervan. Even een check-up van Xanders dertigers-dip a.d.h.v. pseudo-therapeutische argumenten. De gejaagdheid van deze generatie, social media, succesverhalen in tijdschriften en media zadelen veel twintigers en dertigers met het gevoel op dat hun eigen leven saai is. Ze hebben nu eenmaal meer invloeden te verwerken dan mensen van 50 jaar geleden. De midlifecrisis is opgeschoven en heeft een quarterlife crisis broertje bij gekregen. Het is meer dan een dip, het is verwend zijn door teveel mogelijkheden en eindigt met de vraag: is dit alles?   

Van alle tips om uit een quarterlife te geraken, neemt Xander er voor u enkele onder de loep. Geen betere dokter dan een stand-upcomedian. Xander De Rycke’s diagnose die je erdoor helpt:
1. Praat erover
2. Neem je gevoelens serieus
3. Neem jezelf onder de loep
4. Herdefinieer succes
6. Doe eens iets plezant   

Voor wie nog niet weet wat een quarterlife is, wie er volop inzit, of wie zijn midlife aan ’t voorbereiden is: deze show is het medicijn bij uitstek om zeker te zijn van de juiste diagnose.   

Superieure grappen over banale onderwerpen. Hij vindt de juiste woorden en verrassende beelden om de lichtheid en triestheid van het bestaan uit te drukken …’ – De Standaard    

Tekst & spel: Xander De Rycke
Productie: Smart-lab vof  
Vormgeving & techniek: Tbc  

Praktisch
locatieBreughelzaal
tijdstip29/03/2017 20.15 u
genummerde plaatsenja
zitplaatsenja
uitverkochtja
laatste ticketsnee
geannuleerdnee
frequentieEenmalig
Tarieven
VVK14 €
KASSA16 €
Abonnement10 €
5+/Groep12 €
Student10 €