wo 31 oktober 2018

Circustheater van de bovenste plank! Compagnie Sacékripa uit Frankrijk. Geschikt vanaf 8 jaar.

Duo Adentro - Sons du sud - 17/03/2019 11.00 u

Parijs vormt in de eerste decennia van de 20ste eeuw het levendige decor voor de verfijning van het ‘fin de siècle’. De Catalaanse Federico Mompou waagt zich in de jaren voor de Eerste Wereldoorlog aan een reeks intieme impressies voor piano solo, opgedragen aan de vrienden die hij in zijn thuisland achterliet. Ongeveer tezelfdertijd creëert Maurice Ravel zijn geliefde pianosuite ‘Ma mère l’Oye’, naar de welbekende sprookjes van Moeder de Gans. Ook Claude Debussy liet zich door feeërieke taferelen inspireren bij het schrijven van zijn charmante ‘Petite suite’. In elk van deze drie suites vinden we de sfeer terug van een stad die stilaan noodgedwongen afscheid neemt van een gouden tijdperk.

Duo Adentro was in januari 2018 finalist van Supernova en kleurt de nostalgische sfeerstukken van Mompou met hun verrassende samenklank van gitaar en piano. De suites van de impressionistische grootmeesters Debussy en Ravel bieden een boeiend tegenlicht voor de miniaturen van Mompou en krijgen in de transcripties van Adentro een verfrissende herinterpretatie.

Het duo ontstond aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en deed inspiratie op bij Dirk Vermeulen, Viviane Spanoghe, Thomas Dieltjens en Oxalys. De verrassende dialoog tussen de twee instrumenten creëert een poëtische klankwereld en raakt het publiek in haar ziel.

Saskia Van Herzeele: piano • Maarten Vandenbemden: gitaar

Bezoek de website voor meer info: www.duoadentro.be
Praktisch
locatieCultuurhuis De Zeepziederij
tijdstip17/03/2019 11.00 u
genummerde plaatsennee
zitplaatsenja
uitverkochtnee
laatste ticketsnee
geannuleerdnee
frequentieEenmalig
Tarieven
VVK14 €
KASSA16 €
Abonnement10 €
5+/Groep12 €
Student10 €