vr 23 februari 2018

Stoomboot

Sheesham & Lotus & 'Son (CA) - In concert - 12/04/2018 20.15 u

Achter deze vreemde naam gaat een apart trio schuil dat muzikaal diep geworteld zit in de antieke sound van Mississippi folkblues, Appalachian folk, jug band en New Orleans brassbandmuziek uit lang vervlogen tijden.

Sheesham Crow, Lotus Wright en Son Sanderson blazen stokoude en vergeten songs van artiesten als Jimmie Rodgers, Doc Roberts en The Carter Family nieuw leven in. Ze doen dat met een verrassend instrumentarium van viool, kazoo, banjo, sousafoon, de Franse hoorn, een contrabas-harmoniphonium en andere gekke uitvindingen.

Wie hun muziek beluistert met de ogen dicht, ziet in de sepia kleuren van een stomme film Charlie Chaplin een illegale bar binnenlopen waar dames in burleske jurkjes de charleston dansen. Hun laatste album ‘The high stepping music’  klinkt alsof die regelrecht uit de field recordings van Alan Lomax komt.

Niettegenstaande hun nostalgisch repertoire, is dit trio een hedendaagse groep uit Canada. Ze zijn graag geziene gasten op festivals met hun aanstekelijke muziek.

Bezoek de website voor meer info: sheeshamandlotus.com
Praktisch
locatieDe Wolken
tijdstip12/04/2018 20.15 u
genummerde plaatsennee
zitplaatsenja
uitverkochtnee
laatste ticketsja
geannuleerdnee
frequentieEenmalig
Tarieven
VVK10 €
KASSA13 €
Abonnement8 €
5+/Groep9 €
Student8 €